Prva kategorizacija manifestacija krenula iz Ivanjice predvođena Nusićijadom (VIDEO)

Novoformirana komisija na čelu sa profesorkom Visoke turističke škole u Beogradu,  dr Snežana Štetić , danas je u Ivanjici izvršila prvo kategorizaciju turističkih manestacija Srbije.

bannerPREMIER-g Prva kategorizacija manifestacija krenula iz Ivanjice predvođena Nusićijadom (VIDEO)

Ivanjička Nušićijada dobila je najvišu ocenu i svrstana je u prvu kategoriju manifestacija prema svim validnim kriterijumima, a slede je Festival izvorne srpske pesme u Prilikama i Javorski sabor dvojničara i starih instrumenata Srbije koji su se našli u drugoj kategoriji i Smotra narodng stvaralaštva Zvuci Golije, Javora i Mučnja, kao manifestacija u trećoj kategoriji.

Ivanjica je prva u Srbiji dobila četiri kategorizovane manifestacije koje jasno goore o kvalitetu i njihovom rangu: regionalnom, nacionalnom ili medjunarodnom.

U Srbiji postoji oko 4 000 manigestacija i situacija na ovom polju je prilično nesređena , zbog toga je TIM (Turizam i manifestacije) okupio ljude koji su neposredno uključeni u manifestiooni turizam i doneo pravilnik koji će ocenjivati prednosti ili nedostatke manifestacija i shodno tome ih svrstavati u jednu od tri kategorije,

O tome za naš portal govori prof. dr Snežana Štetić

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *