Olujni vetar kidao dalekovode, pojedini delovi ivanjičke opštine od sinoć bez struje

Stanovnici zaseoka Varjače, u Mesnoj zajednici Prilike, godinama unazad imaju probleme u snabdevanju strujom. Čim dune jači vetar ili ih zadesi neka vremenska neprilika ostaju bez jedne faze, napon slabi a kućni aparati stradaju. Kažu da su se nekoliko puta obrćali nadležnim službama, medjutim, do danas niko nije rešio ovo, za njih, veoma važno pitanje.

  • Od sinoć nema struje, tačnije jedne faze. Zamirzivači se tope, propada hrana, niko ne reaguje. Često nam stradaju i drugi električni aparati… Kome da se žalimo? Prijavljivali smo, pokušavali da rešimo problem, ali evo deset godina je to tako i ništa se ne menja. Stvarno mislim da nije normalo u 21. veku da se dešavaju ovakve stvari i da se problemi rešavaju trenutno. Upravo sada nam je došla struja, ali to nije rešenje, jer ćemo je imati verovatno do novog naleta vetra.-kaže meštanka, Ivana Simeunović.

Probleme sa strujom zbog olujnog vetra koji je sinoć najviše štete izazvao u višim delovima ivanjičke opštine, imaju i meštani Bratljeva, Smiljevca, Kovilja.

Kako samo saznali u dežurnoj službi pogona Elektrodistribucije Ivanjica, prema Kovilju je pokidan dalekovod a ekipe užurbano rade da se kvar otkloni do kraja dana. Potvrđeno je  da će meštani Bratljeva večeras dobiti struju. Što se tiče Kovilja ukoliko u nastavku dalekovoda  ne bude novih kvarova i oni će većeras zasijati. Problem sa fazom u Varjačama je rešen pa meštani, bar za sada, imaju normalno snabdevanje.

Vetar je osim pokidanih dalekovoda štetu izazvao i na objektima, nosio je crepove sa kuća i pomoćnih objekata, lomio voćke, otkrivao plastenike.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *