Ana Subotić pobedama započela atletsku sezonu

Srpska olimpijka i atletičarka Javora iz Ivanjice, Ana Subotić, pobednica je trke na 10 kilometara održane u Kruševcu tokom proteklog vikenda. Subotićeva je ostvarila ubedljivu pobedu u konkurenciji najboljih seniorki, istrčavši stazu u vremenu od 37 minuta i 44 sekunde, ostavivši iza sebe i atletičarku Crvene zvezde, poslednju pobednicu Beogradskog maratona.

Ana Subotić je sjajno započela atletsku sezonu. Prvi u nizu dobrih rezultata ostvaren je na Svetosavskoj trci u Valjevu gde je atletičarka Javora ostvarila ubedljivu pobedu u trci seniorki na 3.000 metara. To je ujedno bila sedma Anina pobeda u ovom gradu.

IL-ana-subotic-split Ana Subotić pobedama započela atletsku sezonu

Druga trka na kojoj je Ana nastupila bio je Splitski polumaraton, jedan od najjačih u regionu zadnjih godina, koji je ove okupio sjajne atletičare iz više evropskih zemalja. Posle odličnih priprema u Baru, Ana je puna samopuzdanja stigla u Split, medjutim temperatura od prehlade koja je već duže prati sprečila ju je da dodje do pobedničkog postolja. Hrabro je istrčala trku osvojivši peto mesto uz mali zaostatak za vodećim, ali ispred više sjajnih atletičarki.

Subotićeva se u Splitu ipak domogla postolja jer je bila najbolja u kategoriji trkača regiona, a bila je i jedna od promotera polumaratona, čime su joj grad Split i organizatori ukazali posebno poštovanje kao jednoj od najboljih atletičarki Srbije na srednjim i dugim prugama u protekloj deceniji.

Ono što Anu očekuje u narednom periodu je nastup na Mostarskom polumaratonu. Kompletna takmičenja u ovom periodu su usmerena prema maratonu na kome će Ana napasti normu za evropsko prvenstvo u atletici u disciplini maraton koje se u avgustu održava u Berlinu.

  • IL-atleticarka-ana-subotic Ana Subotić pobedama započela atletsku sezonuVrlo sam zadovoljna rezultatima na početku sezone. Dobro treniram i očekujem još bolje trke u narednom periodu. Malo me ometa prehlada koju duže vučem i  koja mi je posebno pravila probleme na nastupu u Splitu, ali polako sve to prolazi. Trudiću se da u ovoj sezoni donesem više dobrih rezultata Javoru i mojoj Ivanjici na domaćim i međunarodnim nastupima. Isto tako se nadam da će moje i rezultate atletičara Javora koji su prosto nestvarni obzirom u kakvim uslovima radimo znati da cene u Ivanjici, pre svega lokalna samouprava, jer je vreme da napokon dobijem tretman koji zaslužujem”, kaže za Info LIGU Ana Subotić.

Ana je jedini ivanjički olimpijac u istoriji, prvakinja Balkana, osvajač 7 balkanskih medalja i 21 titule državnog prvaka. Za srpsku atletsku reprezentaciju nastupala je 38 puta, osvojila je tri medalje na ekipnim prvenstvima Evrope. Devet puta je proglašena za najbolju sportistkinju Ivanjice, 5 puta za najbolju sportistkinju Moravičkog okruga, a u dosadašnjoj karijeri ostvarila je preko 150 pobeda na domaćim i medjunarodnim atletskim takmičenjima. Dobitnik je Junske nagrade opštine Ivanjica.

You may also like...

1 Response

  1. Mirče kaže:

    Moramo poštovati rezultate koje Ana ostvaruje i ogroman rad koji ulaže. Ana je kraljica baš kao što je to atletika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *