Pokrenulo se klizište na ulazu u Ivanjicu (VIDEO)

Klizište na samom ulazu u Ivanjicu, ponovo se pokrenulo. Odronjenu  zemlju sa magistralnog puta uklonili su radnici preduzeća  Putevi, pa se saobraćaj odvija nesmetano, ali problem je što se na uzvišenju  nalaze dve kuće kojima preti opasnost ukoliko dođe do novih erozija. Klizište je aktivno od 2016. godine a čitavo područje iznad ivanjičkog groblja je erozivno.

Miloš Lišanin kaže da je na tom potezu problem bio još pre rata, ali sa druge strane brda, sada se klizište preselilo kod njih.

  • Pa tamo je nekada bio rudnik i majka priča da se nije moglo proći od odrona. Ovde kod nas je mirovalo. Sada se to preselilo najviše kod komšije Milutina Đukića, onda prema nama. Ne znam kako to rešiti  jer podzemnih voda sigurno. Pričaju da su nekada bile dve vodenice, pronadjena su tri izvora, da li se to sada preokrenulo prema nama , ne znam. Treba da dođu neka stručna lica da to ispitaju i vide ima li nekog rešenja.-kaže Lišanin.

IL-odron2 Pokrenulo se klizište na ulazu u Ivanjicu (VIDEO)

U čijoj nadležnosti je sanacija ovog klizišta koje se  nalazi  na privatnoj parceli odmah do magistralnog puta Ivanjica-Požega, i da li postoji rešenje za podzemne vode koje su ga pokrenule, narednih dana svoj sud daće stručna lica.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *