Jezivo u ivanjičkim selima – Olujni vetar otkrivao krovove, nosio plastenike

Jak olujni vetar koji je zahvatio brdsko područje opštine Ivanjica nosio je crep sa kuća i pomoćnih objekata, otkrivao plastenike , lomio grane drveća.

IL-nevreme-vetar-oluja Jezivo u ivanjičkim selima - Olujni vetar otkrivao krovove, nosio plastenike IL-nevreme-vetar-oluja-drvece Jezivo u ivanjičkim selima - Olujni vetar otkrivao krovove, nosio plastenike

U domaćistvu Vukomana Tošića u Erčegama vetar je naneo ogromne štete.

  • Bilo je jezivo. Prozori su se tresli, rekla sam deci da se sklone iz straha da staklo ne pukne, nismo mogli da izađemo van nekoliko minuta ali smo kroz prozor videli da lete ostaci crepa….Kada se malo smirilo, imali smo šta i da vidimo. Crep po čitavom dvorištu, otkrilo nam pomoćne objekte,  izlomio grane na voćkama. Strašno. I struja nam je nestala. -priča Violeta Tošić.

IL-nevreme-vetar-oluja-krov Jezivo u ivanjičkim selima - Olujni vetar otkrivao krovove, nosio plastenike IL-nevreme-vetar-oluja-objekti Jezivo u ivanjičkim selima - Olujni vetar otkrivao krovove, nosio plastenike

Ona i suprug su uspeli da prikupe crep koji nije oštećen kako bi pre mraka pokrili bar delove otkrivenih objekata.

  • Šta da radimo, sutra su najavili kišu, moramo nekako ovo za zakrpimo, ne smemo čekati noć…Pitam se samo imali još šta da nas zadesi. Na sirotinju sve udara.-razočarano priča Violeta.

IL-nevreme-vetar-oluja-crep Jezivo u ivanjičkim selima - Olujni vetar otkrivao krovove, nosio plastenike

Olujni vetar protutnjao je  kroz većinu sela ivanjičke opštine a kakve je štete naneo tek će se utvrditi.

You may also like...

1 Response

  1. сале kaže:

    Vukoman Tosic!!!!Kako samo njemu sve fali…. Te nema sta da jede-dajte kravu,ostao bez posla-novcana pomoc,otkrilo mu kucu-evo teraju mu traktorcetom crep….pa zivi li jos ko u tim selima ili je on jedini. Nemam nista protiv coveka ali on deca zdravi pravi zapnite ima verovatno i starih i siromasnih a i daljih od tih Tosica pa niko nepise o njima!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *