Žena koja je šokirala javnost – ”Idem u zatvor jer nisam kriva”

Umesto saučešća zbog smrti muža i razumevanja u najtežim životnim trenucima, Vesnu Nedeljković (58) iz Gornjeg Milanovca uputili su na izdržavanje kazne u požarevački zatvor. Nije kriminalac, lopov, diler, nikada nikome nije nanela zlo, ali ipak je u ovom trenutku na izdržavanju zatvorske kazne i to jer je zakasnila da u zakonskom roku preda oružje koje je pripadalo njenom pokojnom mužu.

Kazna koju je Nedeljkovićeva trebala da plati iznosi 5.000 dinara ali ona je, kako kaže njen sin Vojkan, to odbila jer se ne oseća krivom, pa je završila u zatvoru u Požarevcu. Još je iz sopstvenog džepa morala da izdvoji 8.000 dinara za put da bi u zatvor stigla na vreme.

  • Majka jednostavno nije htela da plati tu kaznu jer žena nije kriva, ona je takva čitav život, muški se bori za pravičnost, a verujte ovo je sve stvarno cirkus. Nije imala pojma za taj rok u kome treba da preda oružje, pa da li neko može očekivati od 58-godišnje žene u žalosti da čita zakone na sajtu Ministarstava unutrašnjih poslova? Nikakvo pismeno obaveštenje nije dobila, niti je iko kontaktirao po pitanju oružja. Otac je imao lovačku pušku i pištolj sa urednim papirima. Kada je majka otišla u policijsku stanicu da preda oružje, rekli su joj da je zakasnila 5 dana. Iako je objašnjavala da zaista nije znala za taj rok, sa druge strane dobila je odgovor da sve piše na sajtu ministarstva .-priča za portal Info LIGA , Vojkan Nedeljković.

U dubokoj žalosti zbog gubitka voljenog supruga Vesnu je dodatno pogodila ova neočekivana situacija i nerazumevanje od strane ljudi koji sprovode zakon. Uzdignite glave rekla je da kaznu neće platiti jer se ne oseća krivom, pa ako treba u zatvor zato što nije čitala šta piše na sajtu, neka tako i bude.

  • U zatvoru je. Ne znam kako je, jer ona je toliko ponosna da se nikada ne bi požalila, ali siguran sam da je ovo mnogo boli, prevashodno sa one ljudske strane. I ja sam van sebe, izgubio sam oca a majka mi završila u zatvoru. Da li je realno da neko očekuje od generacija moje majke da se o zakonskim obavezama informišu na sajtu? -očajan je sin Vojkan.

You may also like...

2 Responses

  1. Ana1983 kaže:

    Sramota. Ali kakva nam je drzava nije nista cudno. Obican narod placa kazne i ide u zatvor dok su kriminalci nedodirljivi

  2. Gsgsggs kaže:

    Srbija sta jos reci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *