Miloš Milošević kuvar svetske klase

Gotovo da nema medalje i priznanja kojim se nije okitio majstor kulinarstva, Miloš Milošević iz Ivanjice. Preko 200 odličja iz raznih krajeva sveta, četiri lente, osam zvanja počasnog člana i stotine diploma nalaze u trofejnoj polici ovog Ivanjičanina čija jela su osvojila čak i dvor princa Aleksandra Krađorđevića. Nedavno je sa Medjunarodnog takmičenja u Turskoj, u konkurenciji 60 zemalja, Srbiji doneo srebro kao deo niške ekipe.

IL-ISTAMBUL-2018-EKIPA-UUIT-POSLENIKA-NIS Miloš Milošević kuvar svetske klase

  • Radili smo biftek, pire od brokolija, tikvice i lisičarke na rukoli i sos od sirćeta i čokolade. To nisu standardni recepti već stvar sopstvene kreacije, nešto što osmisliš na osnovu znanja i iskustva. Inače ova takmičenja su veoma značajna za kuvare jer osim što prezentujete sopstvene veštine u mogućnosti ste da naučite mnogo, upoznate druge kulture, njihove specijalitete poput kuhinja Južne Koreje, Mongolije, Azejberžana…Oni imaju posebne pripreme, specifične namirnice, čitave rituale pri spremanju, prosto da gledaš i diviš se. Zaista se može mnogo naučiti i primeniti u daljem radu.-kaže Miloišević.

IL-kuva-milosevic Miloš Milošević kuvar svetske klase

On ističe da je cilj udruženja kuvara i same Asocijacije da se kvalitet nadograđuje, poštuju kodeksi u profesiji ali i prenosi znanje na mlade generacije.

  • IL-milos-milosevic Miloš Milošević kuvar svetske klaseNije više aktuelna ona priča da kuvari čuvaju tajnu neke recepture. Naprotiv, jako je važan taj pedagoški rad sa mladima i prenošenje znanja. U obavezi smo, prema našim kodeksima, da ono što smo naučilii, sami osmislii, stekli tokom višegodišnjih iskustava, prezentujemo mladim generacijama i pomognemo im u daljem usavršavanju.- naglašava Milošević koji poseduje i B licencu kao Medjunarodni sudija pa je vrlo aktivan na mnogobrojnim takmičenjima gde može sagledati rad mladih kuvara i svojim sugestijama uticati na postuzanje boljeg kvaliteta.

Sigurno je da kuvari početnici mnogo toga mogu naučiti od Miloša Miloševića koji se ovim poslov bavi tri decenije a pored mnogobrojnih priznanja stekao je i na desetine sertifikata o izuzetnosti.

IL-milos-milosevic-medju-najboljima Miloš Milošević kuvar svetske klase

  • Ključno je da voliš posao koji radiš stalno učiš i usavršavaš se, ’’kradeš’’ nove ideje i primenjuješ ih uz sopstvenu kreativnost koja se tokom dugogodišnjeg rada razvija. Realno, teško je napredovati i izgraditi karijeru poznatog i priznatog kuvara kada živiš u maloj sredini poput Ivanjice. Ali ne žalim se, zahvaljujući mukotrpnom radu i ljubavi prema ovom poslu uspeo sam da ostvarim dobre rezultate, nadjem se u društvu veličina poput Steve Karandže, Milijana Stojanića, Saše Mitića, Džejmija Olivera i mnogih drugih, i moja misija nadalje je da svo znanje koje posedujem prenesem mladim kuvarima. –kaže Milošević.

IL-milosevic-sa-velikim-sefom-srpske-kujne Miloš Milošević kuvar svetske klaseIL-Djan-Stankovic-i-Milos-Milosevic Miloš Milošević kuvar svetske klase

IL-milosevici-i-misic Miloš Milošević kuvar svetske klase

Odlikovani kuvar iz Ivanjice takmičio se u Francuskoj, Rumuniji, Hrvatskoj, Makedoniji, Turskoj, Italiji a trenutno se sprema da specijalitete predstavi na takmičenju u Južnoj Koreji.

  • Važne su stalne inovacije u načinu pripreme hrane, novi i specifični ukusi posebni po samoj formi i izgledu.Talenat je važan ali nije presudan, stalno usavršavanje, edukacija i predanost poslu su ključni.- zaključuje Miloš.

Ivanjičani i turisti koji dođu u ovaj grad jela vrhunskog kuvara mogu probati u kafani ’’Lipov Lad’’ u naselju Bukovica. O kvalitetu i raznovrsnosti kuhinje najbolje govori priznanje ’’zlatni tanjir’’ koje je dodeljeno kafani ’’Lipov lad’’ upravo zbog kulinarskih veština Miloša Miloševića.

IL-milos-milosevic-lipov-lad Miloš Milošević kuvar svetske klase

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *