Ivanjički tim za vanredne situacije zbrinuo bolesnog starca sa Golije

Tim za vanredne situacije opštine Ivanjica uspešno je sproveo akciju zbrinjavanja Blagomira Perišića(88) iz udaljenog zaseoka na Goliji. Zavejan na ovoj planini, vremešni starac koji živi sam u domaćinstvu, zadobio je povrede prilikom pada a zbog otežanih vremenskih uslova, visokog snega i leda, ekipe ivanjičke Hitne pomoći nisu uspele da dođu do pacijenta i ukažu mu pomoć.

Nakon višečasovne borbe sa snegom i izuzetno niskim temperaturama tim je uspeo  da stigne do usamljenog starca koji je 40 kilometara udaljen od Ivanjice. Kako kažu, čim je video ljude na licu mu se pojavio slabašan osmeh. Potrebna mu je pomoć lekara ali i topla ljudska reč, jer je u ovom bespuću najteža bolest samoća.

IL-zbrinjavanje-starca-dva Ivanjički tim za vanredne situacije zbrinuo bolesnog starca sa Golije

  • Sve me boli, ne bih ja ni tražio pomoć, znam kako je vreme i koliko je teško izaći do moje kuće. Ali nisam mogao sam ni iz kreveta da ustanem. A stegla zima, zavejalo… –priča vremešni starac.

U pratnji sina koji je pošao sa opštinskim timom za vanredne situacije, Blagomir je zbrinut u ivanjičkom Domu zdravlja. Ovih dana na Goliji je bilo i preko 20 stepeni ispod nule. Led je okovao planinu pa ni oni najhrabriji topla ognjišta nisu napuštali bez preke potrebe.

Opštinski tim za vanredne situacije jedini je koji može reagovati u ovakvim situacijama, pa su ovih dana danonoćno u pripravnosti.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *