Meštani Prilika kod Ivanjice u šoku – Naš Milan prevozio drogu, to je nemoguce

Vest da je policija uhapsila sveštenika Milana Jordovića (41) i bivšeg veroučitelja Zorana Marinkovića (43) sa 27 kilograma skanka u automobilu, šokirala je javnost, a zanemeli su i meštani Prilika kod Ivanjice gde je Jordović službovao duže vreme. Kažu čitaju i ne veruju sopstvenim očima da je reč o njihovom parohu koji je bio omiljen među decom i odraslima.

  • Ja pametnijeg i plemenitijeg čoveka upoznao nisam. Dok je ovde službovao, slobodno mogu reći da je bio za primer svima. Pomagao je sirotinju, organizovao dobrotvorne akcije, kada je  svetio vodicu deci bi uvek donosio slatkiše. Stvarno smo ga svi voleli, ma jednostavno ne verujemo da on može imati veze sa drogom. Jednostavno svi smo šokirani.-kaže meštanin Prilika.

Kako svedoče Priličani sveštenik Jordović je pre dolaska u njihovo mesto živeo u Americi, tamo je završio fakultet. Govorio je nekoliko jezika i bio kao otvorena enciklopedija za svakoga.

  • Načitan i obrazovan sveštenik. Ništa mu nije bilo strano, da razgovara sa onima što imaju četiri razreda škole i fakultetski obrazovanim ljudima. Koliko ja znam nikada mu novac nije bio problem, čovek je bio dobro situiran pa sam još više u neverici da je sebe upetljao u ovako nešto. Radio je u našoj parohiji i stvarno nam je ostao u najlepšem sećanju. Koliko se sećam, morao je da se vrati u rodnu Požegu zbog porodice, pa je zatražio premeštaj. Svi smo se rastužili zbog njegovog odlaska.-priča Priličanin.

Supruga ovog meštanina osuđuje sve i svakoga koji imaju veze sa drogom, ali Milan je bio neko koga su svi voleli, najviše deca, tako da prosto ne može prihvatiti činjenjicu da je on prevozio skank.

  • Ma ko zna šta je sve tu po sredi, Milan koga ja znam nikada ne bi mogao time da se bavi….Prosto ne verujem, on je bio oličenje poštenja i dobrote.-zaključuje ona.

Njihovo mišljenje dele svi meštani Prilika, bez negativnog komentara o svešteniku Milanu.

Kako je policija juče saopštila, u Mrčajevcima kod Čačka, prilikom kontrole putničkog vozila marke “pasat” užičkih registarskih oznaka, u prepravljenom bunkeru u vozilu, pronađena je droga upakovanu u 52 paketa.

Po nalogu višeg javnog tužioca u Čačku, Milanu J. (41)  i Zoranu M. (43) obojici iz Požege, je određeno zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biti privedeni nadležnom tužiocu.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *