Uskoro poznata precizna trasa autoputa kroz Ivanjicu

Ministarstvo gradjevinarstva, saobracaja i infrastrukture – Sektor za prostorno planiranje i urbanizam, organizuje Rani javni uvid povodom izrade Prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora Beograd – Južni Jadran, deonica Požega – Boljare (autoput E-763).

Rani javni uvid održaće se u periodu od 26. februara do 12. marta 2018. godine na zvaničnim internet stranicama nadležnog ministarstva za poslove prostornog planiranja i jedinica lokalnih samouprava u obuhvatu planskog dokumenta, odnosno u zgradama skupština opština Požege, Arilja, Ivanjice i Sjenice.

Ministarstvo nadležno za poslove prostornog planiranja, kao nosilac izrade predmetnog prostornog plana, rani javni uvid organizuje u cilju upoznavanja javnosti sa opštim ciljevima i svrhom izrade plana, mogućim rešenjima za razvoj prostorne celine, očekivanim efektima planiranja i drugo.

Preciznije rečeno, građani ove četiri opštine biće u prilici da se upoznaju sa predloženom preciznom trasom budućeg autoputa koji prolazi kroz njihove atare. To praktično znači da će u dokumentima koji se izlažu u lokalnim parlamentima na rani javni uvid, moći da se vide parcele i njihovi brojevi, kroz koje je planirana trasa budućeg dela Koridora 11.

Pomenuta dokumenta obelodaniće i broj mostova, nadvožnjaka, tunela, odmorišta i retenzija koje treba izgraditi na ovoj deonici autoputa, dugoj 106,8 kilometara.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture – Sektor za prostorno planiranje i urbanizam, poziva sve organe, organizacije i javna preduzeća koji su ovlašćeni da utvrđuju uslove za zaštitu i uređenje prostora i izgradnju objekata, da daju mišljenje u pogledu uslova i neophodnog obima i stepena procene uticaja na životnu sredinu.

Pravna i fizička lica primedbe i sugestije u pisanoj formi mogu dostaviti ovom ministarstvu u vreme trajanja ranog javnog uvida, a zaključno sa 12. martom.

You may also like...

1 Response

  1. Predo kaže:

    To znači da će mo ovih dana neposredno iz gradskih priča saznati ko je posedovao proverenu informaciju i mudro kupovao livade,šume i sve ostalo na budućoj trasi i time se dobro ovajditi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *