Lučanski parlament turbulentno do budžeta

LUČANI – Odbornici lokalnog parlamenta  u Lučanima usvojili su na današnjoj sednici budžet za 2018. godinu. Na predlog odluke o budžetu stiglo je ukupno 12 amandmana, kako iz redova opozicije (Dveri i Jedan tim) tako i od grupe odbornika vladajuće koalicije. Usvojeno je pet amandmana čiji podnosilac je bila vladajuća koalicija i za koje je glasalo 30 od ukupno 45 odbornika, dok je sam budžet podržalo 35 odbornika.

Pre glasanja za podnete amandmane odbornicima se obratila predsednica opštine Lučani, Vesna Stamobilić, koja je izjavila da je budžet unakažen i da je reč o ličnoj osveti od strane potpisnika ovih amandmana, kako bi se dokazalo da nije sposobna za obavljanje ove funkcije. Takođe je dodala da se opština Lučani, bez obzira šta piše u amandmanima, neće kreditno zaduživati dok ona bude na mestu predsednika.

Vladajuća većna u lučanskom lokalnom parlamentu nije želela da komentariše izjavu predsednice već su saopštili da se ovim amandmanima uvećavaju sredstva za poljoprivredu za sedam miliona dinara, ulaganja u putnu infrastrukturu za oko 100 miliona dinara, nemenjenih asfaltiranju  opštinskih puteva prvog reda. Amandmanima su predviđena i sredstva za rekonstrukciju glavne vodovodne cevi Lučani-Guča jer zbog čestih havarija na istoj meštani Guče i gornjeg Dragačeva ostaju bez vode. Vrednost ove investicije je oko 36 miliona dinara.

Budžet opštine Lučani projektovan na 740 miliona dinara, nakon usvajanja ovih amandmana iznosiće 875 miliona dinara.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *