Promocija knjige „Itake“ Vesne Pešić i Irine Deretić

Biblioteka „Svetislav Vulović“ iz Ivanjice i ovdašnji Dom kulture, u četvrtak 25. januara organizuju promociju knjige „Itake“, autorki Vesne Pešić i Irine Deretić, u izdanju kuće „Pešić i sinovi“.

Pred čitaocima se nalazi nesvakidašnji putopis. Ovom knjigom se putešestvuje prostorom ostrva Itaka, opisuju se susreti s njenim stvarnim i imaginarnim stanovnicima. Autorkama su sagovornici veliki književnici, njihova dela i junaci sa Itake. „Itake“ su različite, ali međusobno povezane priče o Itaki, pisane vrlo raznolikim stilom, od lirskih zapisa preko realističkih opisa do fantazijskih priča, pri čemu je svaki način poetskog izlaganja prilagođen osobenosti sadržaja o kojem se govori. Knjiga ide daleko u prošlost Itake, duhovito i lirski nam opisuje njenu sadašnjost, čak se otvara i prema budućnosti.

IL-promocija-knjige-itake-2 Promocija knjige „Itake“ Vesne Pešić i Irine Deretić

Humorističkim tonom se prikazuju savremene teme: politika, turizam, novac, novi prosci i nove “vrednosti” koja otvaraju pitanja o smislu i trajanju. Istražujući Itaku autorke su podstaknute da sebe ispitaju, promišljajući o dubini i granicama vlastitog emotivnog i duhovnog sveta, i same iznenađene šta će na tom putu naći.

Promocija knjige zakazana je za 19 časova u Plavoj sali, a njoj će prisustvovati i same autorke, Vesna Pešić i Irina Deretić.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *