377 specijalaca za zaštitu i spašavanje u Čačku, Ivanjici i Lučanima

U Čačku je održana treća redovna sednica Okružnog štaba za vanredne situacije Moravičkog upravnog okruga na kojoj je, između ostalog, razmatrana i usvojena informacija o dostignutom nivou popunjenosti, opremljenosti i obučenosti specijalizovanih jedinica civilne zaštite, koju je podnelo Odeljenje za vanredne situacije u Čačku.

U okviru Odeljenja za vanredne situacije u Čačku, a za čije angažovanje je nadležan Okružni štab za vanredne situacije Moravičkog upravnog okruga, obrazovano je devet specijalizovanih jedinica za zaštitu i spasavanje sa ukupno 357 pripadnika, od čega 214 sa teritorije grada Čačka, 83 iz opštine Gornji Milanovac, 33 iz opštine Lučani i 27 sa teritorije opštine  Ivanjica. Reč je o vodu za zaštitu od požara, odeljenju za spasavanje na vodi i pod vodom, vodu za pružanje prve pomoći,  vodu za RHB zaštitu, vodu za spasavanje iz ruševina, vodu za zbrinjavanje, odeljenju za osmatranje, četi za uzbunjivanje i odeljenju za telekomunikacije.

Okružni štab za vanredne situacije Moravičkog upravnog okruga razmatrao je i usvojio informaciju o održanoj Okružnoj komandno-simulacionoj vežbi „Čačak 2017“ od 4. do 6. decembra u Ivanjici u organizaciji Nacionalnog trening centra za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u saradnji sa Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju, na kojoj su učestvovali komadant, načelnik i pet članova Okružnog štaba, kao i po osam predstavnika loklanih štabova za vanredne situacije grada Čačka i opština Ivanjica i Lučani.

Podržan je predlog Slobodana Jolovića, komadanta Okružnog štaba, i Dragiše Broćića, načelnika, da se od Republičkog štaba za vanredne situacije zatraži promena u sastavu Okružnog štaba za četiri člana, tako da se za nove članove Okružnog štaba za vanredne situacije Moravičkog upravnog okruga imenuju: Draško Darijević načelnik Policijske uprave u Čačku za poslove bezbednosti, dr Biljana Kočović načelnik Odeljenja urgentne medicine u Bolnici u Čačku za medicinsku pomoć i epidemiološku zaštitu, Radmila Gavrilović iz Crvenog krsta u Čačku za evakuaciju i zbrinjavanje i Svetlana Milinski direktor „Štrabaka“ u Čačku za poslove spašavanja iz ruševina.

Na sednici Okružnog štaba za vanredne situacije Moravičkog upravnog okruga usvojen je i izveštaj o radu Okružnog štaba za 2017.godinu.

[table id=1 /]

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *