Škola u Međurečju kompletno rekonstruisana

Osnovna škola „Vučić Veličković“ u Međurečju odnedavno sija novim sjajem. Nakon kompletne rekonstrukcije školske zgrade učenici i nastavno osoblje dobili su nove, savremenije uslove za rad kao i mogućnost proširenja školskih i vanškolskih aktivnosti.

Za program obnove ove osmogodišnje škole, opština Ivanjica je tokom prošle godine pripremila projektno-tehničku dokumentaciju za sanaciju kompletne zgrade koja je bila oštećena tokom poplava u prethodnom periodu. Odeljenje za lokalno ekonomski razvoj, investicije i građevinske poslove je sa pomenutim projektom konkurisalo kod Kancelarije za javna ulaganja Vlade Srbije, koja je izdvojila 22.680.000 dinara.

IL-skola-medjurecje-3 Škola u Međurečju kompletno rekonstruisana

  • Naša škola je mala, sa malim brojem đaka, ali projekat sanacije koji je prošao kod Kancelarije za javna ulaganja je za nas izuzetno značajan. Rekonstruisan je kompletan krov, spušteni su plafoni, zamenjena stolarija, podovi, izolacija, a objekat je ponovo okrečen. Izbačene su stare furune i ubačene nove peći za grejanje, a svi radovi su izvedeni po evropskim standardima“, kaže za InfoLIGU Biljana Pivljaković direktor ove škole.

Ono što je u ovom trenutku takođe važno, prema rečima direktorke, jeste činjenica da je škola „Vučić Veličković“ ušla u pilot projekat koji će se baviti dečjim obrazovnim turizmom.

  • Već sedam godina radimo na tome i konačno smo uspeli. Ministarstvo prosvete je odobrilo da se u Međurečju realizuje ovaj program i to će biti značajna aktivnost kojom ćemo se baviti tokom naredne godine. Projekat podrazumeva savremenu aktivnu nastavu i vannastavne aktivnosti koje se odnose na uvod u dualno obrazovanje. O detaljima samog projekta koji je za nas vrlo važan opširnije ću vam reći kad bude zaokružena celča priča“, kaže direktorka Pivljaković.

IL-skola-medjurecje-2 Škola u Međurečju kompletno rekonstruisana

Osnovna škola u Međurečju sagrađena je 1958. godine i u ovom trenutku ima 45 učenika od I – VIII razreda i 5 predškolaca. Broj stalno zaposlenih je samo 5, dok ostalo nastavno osoblje radi po ugovoru o delu. Prema sistematizaciji treba da ih ima 16.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *