Poginuo mladić prilikom seče stabla

Ivanjica – U šumi na Crnoj Bari iznad Osonice, juče je prilikom seče stabla smrtno stradao dvadesešestogodišnji S.B. iz ovog sela. Nesreća se dogodila u ranim popodnevnim časovima, a prema rečima očevidaca, S.B. je posle obaranja stabla bukve krenuo da podseca grane i krati deblo. Prilikom seče bočne grane čitavo stablo se iznenada pokrenulo, zahvativši nesrećnog mladića.

Ostali radnici koji su bili sa njim bili su udaljeni od mesta događaja pa ne znaju tačno kako se ovaj nemili događaj desio. Jedan od njih, tek nakon što je ugasio motornu testeru čuo je da ga povređeni doziva.

Prema njegovom svedočenju, kada je stigao do njega, S.B. je bio na nogama, sa slomljenom rukom, ali ništa više nije ukazivalo na ostale unutrašnje povrede, koje će se kasnije ispostaviti smrtonosnim. Bio je svestan i sam je kako kaže, došao do vozila „lada niva“ sa kojim su odmah krenuli put Ivanjice. Nakon što je iz Hitne službe ivanjičkog Doma zdravlja upućen u užičku bolnicu, mladić je kod Požege preminuo u kolima hitne pomoći.

  • Povređeni je u hitnu službu Doma zdravlja primljen juče popodne. Odmah je u pratnji lekara i tehničara sanitetom upućen u bolnicu u Užice. Procena je bila da se fizički pre može stići u ovu bolnicu nego u Čačku. Preminuo je tokom transporta – kaže za InfoLIGU dr Vesna Nedeljković, portparol Doma zdravlja u Ivanjici.

Na licu mesta je danas pre podne obavljen uviđaj, a kako nezvanično saznajemo nakon obdukcije biće jasnije šta je bio uzrok smrti.

S.B. je živeo sa majkom, bakom, mlađim bratom i sestrom. Pre nešto više od godinu dana umro mu je otac od teške bolesti, a dve sestre, jedna starija i jedna mlađa su udate.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *