Žrtve saobraćajnih nezgoda gimnazijalcima pričali o bezbednosti u saobraćaju

Ivanjički srednjoškolski imali su priliku da čuju predavanje o bezbednosti u saobraćaju od osoba koje su, nažalost, same bile žrtve prometnih nezgoda.  Kakav je život pre i nakon kobnog trenutka na drumu, koliko nepažnja, bahatost i vožnja u pijanom stanju mogu  da vas koštaju , teme su o kojima  se govorilo na racionalan ali sa druge strane i emotivan način . Ovo predavanje organizovano je u  okviru projekta „Lepše je i lakše je bez diskrimaniacije“ za čiju realizaciju je zadužena Fondacija ‘’Deca za decu’’ u partnerstvu sa Udruženjem paraplegičara i kvadriplegičara „Golija“ i lokalnom Kancelarijom za mlade opštine Ivanjica.

Samo predavanje posvećeno većoj bezbednosti mladih u saobraćaju  održali su članovi Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, osobe koje su zbog povrede kičme u saobraćajnoj nezgodini, danas u invalidskim kolicima.

IL-predavanje-gimnjazija-saobrcaj2 Žrtve saobraćajnih nezgoda gimnazijalcima pričali o bezbednosti u saobraćaju

U okviru predavanja učesnici su bili u prilici i da isprobaju „pijane naočare“ koje simuliraju stanje sa 0,5 i 1,0 promila alkohola u krvi, sve u cilju prepoznavanja  opasnosti koja zapravo preti svim učesnicima u saobraćaju ukoliko se na ulici nalazi jedan vozač u alkoholisanom stanju.

Projekat „Lepše je i lakše je bez diskriminacije“ podržalo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije.

You may also like...

1 Response

  1. Majka ucenika kaže:

    Sa mladima treba samo pricati, pricati i pricati.
    Bravo za akciju.
    Bravo za predavanje.
    Moje dete je doslo odusevljeno kuci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *