SNS Lučani: Auto put naša razvojna šansa

Guča/Lučani – Juče potpisani komercijalni ugovor o izgradnji deonice autoputa na trasi Koridora 11 od Preljine do Požege predstavlja najveće ulaganje države u istoriji opštine Lučani u jedan infrastrukturni projekat.

Investicija vredna 450 miliona evra, za 30,9 km ove složene ali iznad svega moderne i vrlo funkcionalne saobraćajnice sa oko 10 kilometara tunela, mostova, petlji i nadvožnjaka, proći će kroz Rtarsko polje, između Lučana i Guče, kroz Krstac, i doprineće ekonomskom razvoju čitavog Dragačeva.

To će u značajnoj meri smanjenjiti odliv stanovništva, jer će se stvoriti uslovi za bolji život građana na ovim prostorima.

Građani Dragačeva i čitavog ovog kraja moraju biti posebno zahvalni Vladi Republike Srbije i predsedniku države Aleksandru Vučiću koji je u svojstvu predsednika Vlade obećao, a evo sad vidimo i ispunio obećanje, da će se raditi cela trasa Koridora 11, uključujući i deonicu Preljina – Požega i dalje prema Crnoj Gori i Republici Srpskoj.

Bez ovakve vrste investicija nema razvoja i to je ono što svaki deo naše zemlje traba da očekuje od jedne odgovorne vlasti kakva je aktuelna koju predvodi Srpska napredna stranka, uz dužno poštovanje i svih onih koji su i u prethodnom periodu zalagali se za izgradnju ovog auto-puta.

SNS se zahvaljuje i rukovodstvu opštine Lučani iz perioda 2004 – 2012 godine, koje je u saradnji sa tadašnjim ministarstvom saobraćaja i beogradskim CIP-om izborilo ovu trasu autoputa, najolju za građane opštine Lučani, navodi se u saopštenju OO SNS Lučani.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *