Zatvoren konkurs za regresiranu nabavku poljoprivrednih alata

Opštinska uprava opštine Ivanjica saopštila je da je zaključno sa jučerašnjim danom zatvoren Konkurs za regresiranu nabavku motornih prskalica, leđnih prskalica i atomizera, motornih kosilica – trimera i motornih testera. Kako je navedeno, sredstva od 2.500.000 dinara predviđena za ove namene su utrošena, pa se iz tog razloga konkurs zatvara. Jučerašnjim danom je obustavljen i prijem zahteva po ovom osnovu.

Međutim, Konkurs za dodelu po 1.000 sadnica maline sorte Willamette, još uvek je otvoren i trajaće do 30. novembra. U okviru njega izvršiće se odabir 50 korisnika za besplatnu dodelu po 1.000 sadnica navedene sorte, za površinu od 5 ari, a na osnovu definisanih kriterijuma za bodovanje podnetih zahteva.

Cilj je podizanje novih proizvodnih zasada na principima dobre poljoprivredne prakse, primenom kvalitetnog i zdravstveno ispravnog sadnog materijala.

Osnovni uslov za učešće na konkursu je da se parcele upisane u Registar poljoprivrednih gazdinstava podnosioca zahteva nalaze na teritoriji opštine Ivanjica, a potrebno je dostaviti i izjavu o broju članova porodičnog gazdinstva.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *