Otvoren likovni konkurs Evropskog PROGRESA

Razvojni program Evropski PROGRES otvorio je nagradni likovni konkurs za učenike i učenice srednjih škola i gimnazija iz 34 opštine jugoistočne i jugozapadne Srbije na temu „Moj omiljeni evropski projekat“, saopšteno je iz ove institucije. Konkurs se uz podršku Evropske unije i Vlade Švajcarske tradicionalno organizuje već jedanaestu godinu za redom kako bi se podstaklo kreativno stvaralaštvo među omladinom na jugu zemlje.

Ovogodišnja tema ima za cilj da se mladi iz programskih opština, među kojima je i Ivanjica, bolje upoznaju sa projektima koje u njihovom mestu već deceniju unazad podržavaju EU i Vlada Švajcarske i tako doprinose boljem životu ljudi.

Pred đacima je zadatak da sa svojim nastavnicima posete neke od projekata, odaberu svoj omiljeni evropski projekat na osnovu njegovog značaja i pozitivnog uticaja na život lokalnog stanovništva, a zatim da ga na kreativan i originalan način predstave. Tako će mladi saznati više o podršci koje EU i Vlada Švajcarske pružaju društvenom i ekonomskom razvoju opština na jugoistoku i jugozapadu, a istovremeno pruža im se prilika da budu deo pozitvnih promena u svojim sredinama.

IL-likovni-konkurs-progres-plakat Otvoren likovni konkurs Evropskog PROGRESA

“Najbolji radovi, koje bude odabrao stručni žiri, naći će se na stranicama kalendara Evropskog PROGRES-a za 2018. godinu, a autori i autorke odabranih radova biće nagrađeni laptop i tablet računarima i mobilnim telefonima. Škola koja bude proglašena za najbolju na osnovu angažovanja i predanosti u organizaciji takmičenja i poseta projektima, kao nagradu će dobiti laptop i projektor”, navodi se u saopštenju.

Konkurs je otvoren do 15. novembra 2017. godine, a proglašenje pobednika, dodela nagrada i promocija kalendara biće organizovani u decembru.

Detaljnije informacije o likovnom konkursu mogu se naći na web sajtu Evropskog PROGRESa.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *