Sajam zdrave hrane u OŠ Kirilo Savić u Crnjevu

Na Svetski dan hrane u  OŠ ’’Kirilo Savić’’ u Ivanjici  organizovan je sajam zdrave hrane u kome su učešće uzeli učenici, roditelji i profesori. Na trpezi je bilo svega, od kajmaka, pita, pogača i kiflica do kolača, voća, napitaka…. Mališani su hranu prodavali po simboličnim cenama a novac će biti iskorišćen u humanitarne svrhe.

IL-dan-zdrave-hrane-9 Sajam zdrave hrane u OŠ Kirilo Savić u Crnjevu

IL-dan-zdrave-hrane-6 Sajam zdrave hrane u OŠ Kirilo Savić u Crnjevu

IL-dan-zdrave-hrane-8 Sajam zdrave hrane u OŠ Kirilo Savić u Crnjevu

Direktor OŠ ‘’Kirilo Savić’’ Nevenka Milošević, kaže da je odziv učenika, roditelja i učitelja, prevazišao očekivanja.

IL-dan-zdrave-hrane-4 Sajam zdrave hrane u OŠ Kirilo Savić u Crnjevu

  • Trudimo se na sve načine da probudimo svest kod učenika ali i odraslih da je zdravlje najveće bogatstvo i da ga načinom života i ishranom, moramo sačuvati. U tom smislu zdrava hrana i bavljenje sportom su jako značajni. Već radimo časove edukacije gde stručna lica  promovišu zdrave stilove života, način pravilne i raznovrsne ishrane. Današnji sajam  omogućio je učenicima da na praktičan i zanimljiv način saznaju nešto više o zdravoj ishrani. Sa druge strane novac koji  prikupimo iskoristićemo u humanitarne svrhe. Imamo u školi tim za preduzetništvo koji nam pomaže da naše ideje sprovedemo u delo uz ekonomsku dobit. Već smo imali školsku žurku a od prikupljenih sredstava platili smo ekskurziju jednoj učenici lošijeg materijalnog statusa. Takođe smo od prošle izložbe obezbedili novac za kupovinu zdrave hrane za školsku kuhinju a Učenički parlament odlučiće o današnjem prihodu, tačnije na koji način će on biti utrošen.-kaže Miloševićeva.

IL-dan-zdrave-hrane-5 Sajam zdrave hrane u OŠ Kirilo Savić u Crnjevu

Jana i Mrija su učenice IV/3 razreda OŠ ‘’ Kirilo Savić’’ i one su sa svojim drugarima pripremile preko deset vrsta kolača i slanih pita za ovaj sajam.

  • Svi učenici su učestvovali u spremanju hrane a puno su   nam pomagali i roditelji. Naša učiteljica je organizovala i uredila stand pa smo u dogovoru sa njom obukle srpsku nošnju da i na taj način promovišemo našu tradiciju.-kažu ove devojčice.

IL-dan-zdrave-hrane-2 Sajam zdrave hrane u OŠ Kirilo Savić u Crnjevu

IL-dan-zdrave-hrane-3 Sajam zdrave hrane u OŠ Kirilo Savić u Crnjevu

Ana Popović je dočekivala goste sajma na ulazu u školske prostorije nudeći im pite od heljde, testa i kolače pripremljene na poseban način po receptima naših baka. Posetioci su bili oduševljeni.

IL-dan-zdrave-hrane-7 Sajam zdrave hrane u OŠ Kirilo Savić u Crnjevu

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *