POVEĆANJE PRILIKA ZA ZAPOŠLJAVANJE SEZONSKIH RADNIKA

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) i opština Ivanjica, zajednički organizuju Info dane u okviru projekta ‘’Povećanje prilika za zapošljavanje sezonskih radnika’’. Prezentacija projekta je  20.10.2017. godine, u 12 časova, u prostorijama Doma kulture – Plava sala.

Info dani su namenjeni kako poslodavcima koji zapošljavaju/radno angažuju radnike za obavljanje sezonskih poslova u oblasti poljoprivrede, proizvodnje i prerade hrane, tako i tražiocima zaposlenja koji se zapošljavaju/radno angažuju na navedenim poslovima.

Sastanak se organizuje u cilju:

– informisanja o pravima i obavezama, u skladu sa zakonskim odredbama;

– uspešnog povezivanja poslodavaca i lica koja traže zaposlenje;

– informisanja o uslovima za prijavljivanje na evidenciju Nacionalne službe

– posebno motivisanja žena, kao ekonomski i socijalno ugrožene kategorije, radi zapošljavanja/radnog angažovanja na sezonskim poslovima.

Organizatori pozivaju  sve zainteresovane poslodavce koji planiraju da zaposle/radno angažuju radnike za obavljanje sezonskih poslova u oblasti poljoprivrede, proizvodnje i prerade hrane, kao i lica koja traže zaposlenje/radno angažovanje na sezonskim poslovima, u ovoj oblasti, da uzmu učešće na zakazanom skupu.

You may also like...

1 Response

  1. Ana1968 kaže:

    U Ivanjici ce biti sve manje sezonskih radnika jer je poljoprivredna proizvodnja pocela da se unistava lopovskom cenóm. Na ovu cenu maline ljudi nemaju racuna ni sami da rade a kamoli da placaju i radnike i obaveze…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *