Zamena azbestnocementne cevi na novoj deonici

IVANJICA – Komunalno javno preduzeće „Ivanjica“ nastavlja radove na zameni azbestnocementnih cevi u sistemu gradskog vodovoda. Nakon završetka polaganja novih polietilenskih na deonici magistralnog kraka koji od Crnjevskog mosta vodi do raskrsnice ulica Venijamina Marinkovića i Golijske u naselju Špik, radovi su intenzivirani na novoj deonici, od pomenute raskrsnice do mosta na Lučkoj Reci.

Ova deonica duga je oko 860 metara i deo je trase Lučka Reka – fabrika Javor na Sađavcu, na kojoj se u potpunosti menjaju zastarele i po mnogima po zdravlje štetne azbestnocementne cevi. Kod mosta na Lučkoj Reci cevovod će biti povezan sa fabrikom vode.

Radove u ovoj fazi izvodi užička firma „Stabil pro“, a rok za njihov završetak je 60 dana. Finansiraju ih zajedno Republička direkcija za vode i opština Ivanjica sa po 50 odsto.

IL-cevovod2 Zamena azbestnocementne cevi na novoj deonici

Polietilenske cevi ø 315 milimetara do sada su postavljene na deonicama: raskrsnica Marinkovićeve i Golijske ulice u naselju Špik – Spomenik revolucije, i Zeleni venac – Jugopetrolova benzinska stanica u ulici Milinka Kušića.

Nakon završetka radova do Lučke Reke, za zamenu starih i postavljanje novih cevi na magistralnom vodovodu ostaju dve deonice. Prva, Jugopetrolova benzinska stanica – fabrika Javor i biće rađena tokom naredne godine, dok će prema našim saznanjima postavljanje novih cevi kroz centar grada sačekati rekonstrukciju pešačke zone.

You may also like...

2 Responses

  1. srećko kaže:

    nemoj te se hvaliti stimu evropi tih cevi nepostoji ima već 30godina

  2. Maks kaže:

    Čisto da se zna da su i polietilenske cevi kancerogene. Imate gomilu članaka na internetu gde se možete informisati o štetnosti ove supstance na čovekov organizam.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *