Trudnice iz Ivanjice će se do kraja godine porađati u Užicu

IVANJICA – Zbog početka radova na rekonstrukciji porodilišta Opšte bolnice Čačak, trudnice iz Ivanjice će se u narednom periodu porađati u Zdravstvenom centru Užice. Svi ostali pacijenti kojima treba da se izvrše elektivne ginekološke intervencije, zakazani carski rezovi, kao i svi drugi pacijenti koji ne zahtevaju hitnu intervenciju biće upućivani u Klinički centar Kragujevac.

Na porođajnom odeljenju u ovoj ustanovi radiće se samo ona stanja koja zahtevaju hitnu i neophodnu pomoć, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra „Dr Dragiša Mišović“.

  • IL-Hitna-Sretina-stojanovic Trudnice iz Ivanjice će se do kraja godine porađati u UžicuNovonastala situacija neće ni u kom slučaju predstavljati bilo kakav problem za trudnice sa područja ivanjičke opštine. One uostalom mogu da se porode u bilo kom porodilištu u Srbiji. Za to im je potrebna samo zdravstvena knjižica. Neophodna papirologija se kasnije završava preko Fonda bez ikakvih problema“, kaže za InfoLIGU direktorka Doma zdravlja u Ivanjici, dr Sretina Stojanović.

Stojanovićeva kaže da su od direktora bolnice u Čačku dobili zvaničan dopis u kome se sugeriše da svoje trudnice na porođaj šalju u Zdravstveni centar Užice, jer se u međuvremenu rekonstruiše čitava ginekologija i porodilište.

  • Sve žene koje trebaju da se operišu i eventualno zakažu operacije biće komisijski i sa uputom poslate na intervenciju u Užice. Imamo dovoljno vremena da spremimo papirologiju za takve slučajeve, a sa bolnicom i lekarima u Užicu imamo više nego dobru saradnju“, kaže dr Stojanović.

Radovi na rekonstrukciji ginekologije i porodilišta u Čačku će prema planu najverovatnije biti završeni do kraja ove godine. Do tog vremena neće biti dozvoljene posete na odeljenju ginekologije i akušerstva sa neonatologijom, ali će informacije o pacijentima biti dozvoljene svakodnevno u određenom terminu.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *