Osonica – sanacija udarnih rupa i klizišta, otvoren novi most za Boškoviće

Lokalni opštinski put koji od Straže vodi ka selu Osonica, godinama je u prilično lošem stanju. Izgrađen je pre 35 godina, ali za sve ovo vreme nije bilo ozbiljnije rekonstrukcije. Ovim putem je zbog eksploatacije šuma u proteklom periodu prošlo na hiljade teretnih kamiona i drugih vozila, pa nije čudo što je asfalt pretrpeo ozbiljna oštećenja. U par navrata radilo se samo na sanaciji udarnih rupa, što je slučaj i ovih dana.

IL-osonica-udarne-rupe Osonica – sanacija udarnih rupa i klizišta, otvoren novi most za Boškoviće

Opština Ivanjica je iz budžeta za hitne intervencije i održavanje lokalnih puteva u letnjem periodu, angažovala preduzeće „Putevi“ koje dotrajali kolovoz menja novim afaltom na najkritičnijim mestima. Rekonstrukcija na trasi dugoj oko 5 kilometara, radi se od fabrike vode „Golijska ledena“, do centra sela.

IL-osonica-zid Osonica – sanacija udarnih rupa i klizišta, otvoren novi most za Boškoviće

Isto preduzeće paralelno radi i na otklanjanju klizišta u mestu Slanik, koje godinama nije sanirano, a suzilo je samu saobraćajnicu što je otežavalo normalan prolaz vozila. Na ovoj deonici se postavlja tridesetak metara potpornog kamenog zida koji će sprečiti dalje osipanje zemlje na kolovoz. Istovremeno, duž cele trase kamenom jalovinom se nasipaju bankine sa leve strane puta.

media-share-0-02-05-4f7cf5a326d049897c0e6ee70249ff8435259a5a99039a25a0c29394a6f9c956-Picture Osonica – sanacija udarnih rupa i klizišta, otvoren novi most za Boškoviće

Na nekategorisanom putu, koji iz centra Osonice vodi prema najvećem zaseoku Boškovići, pre izvesnog vremena u rad je pušten novi savremen most koji je bio srušen kao posledica poplava prethodne godine. U njega je uloženo oko 10 miliona dinara, a sredstva je obezbedila država preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

You may also like...

2 Responses

  1. OSONICA kaže:

    valjalo bi da se uradi ceo put ali i ovo nam znaci,most pogotovo

  2. srećko kaže:

    velika sramota da se kod nas ništa ne menja i po 45 godina pa i put

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *