Četiri kuće za porodice izbeglih

U okviru  projekta pomoći u rešavanju stambenih potreba izbeglica na teritoriji opštine Ivanjica, danas su potpisani ugovori sa četiri porodice  koje su dobile seoske kuće sa okućnicom i gradjevinski materijal za potrebe adaptacije.

Vlasnici stambenih objekata postali su, Biljana  Stevanović, Draško Letić, Anđelija Vujović i Nada Bodlović  na čije ugovore je potpis stavio zamenik predsednika opštine Ivanjica i predsednik komisije, Momčilo Mitrović.

 • Nadam se da će dobijanjem ovih kuća za sve vas početi  jedan lepši, stabilniji i uspešniji  životni period. Mi smo se maksimalno trudili da uklopimo sve do najsitnijih detalja da biste bili zadovoljni.  Zahtevalo je dosta truda, angažovanja i papirologije, ali je najvažnije da je realizacija uspešna. –rekao je Mitrović

IL-kuce-za-izbeglice3 Četiri kuće za porodice izbeglih

Biljana Stevanović nakon dvadeset godina stanovanja u kolektivnom izbegličkom centru napokon dobija ključ od sopstvene kuće. Ne skriva zadovoljstvo.

 • U današnje vreme dobiti kuću, to je stvarno velika sreća. Hvala svima koji su nam pomogli, ne mogu da opišem koliko sam radosna. Kada imate krov nad glavom sve je nekako lakše, nadam se da ću naći posao i da će nam budućnost biti uspešnija i lepša.

Nesebičan doprinos realizaciji projekta dao je dipl. pravnik i član komisije, Vladislav Ivković, koji je za naš portal najavio nove donacije za izbegla i raseljena lica na teritoriji ivanjičke opštine.

 • U pripremi su još četiri projekta za koje će javni pozivi verovatno biti raspisani krajem septembra. Reč je o kupovini šest paketa građevinskog materiala za adaptaciju kuća u iznosu od po  550 000 dinara za izbegla lica, dok je za  interno raseljena lica u planu kupovina jedne seoske kuće, dva paketa građevinske pomoći, plus paket pomoći u smislu ekonomskog osnaživanja za dva domaćinstva.-rekao je Ivković.

IL-kuce-za-izbeglice2 Četiri kuće za porodice izbeglih

Kupovina seoskih kuća sa okućnicom je regionalni projekat  koji sprovodi Komesarijat za izbegla i raseljena lica Republike  Srbije uz pomoć međunarodne zajednice, UNHCR-a, ОЕBS-а, Evropske komisije i Saveta Evrope. Vrednost donacije u ivanjičkoj opštini je 5 620 000,00 dinara od čega je za  kupovinu seoskih kuća sa okućnicom pojedinačno izdvojeno po  1.170.000,00 dinara i za dodelu paketa pomoći (građevinski materijal i oprema u cilju poboljšanja uslova života) 184.000,00 dinara, po porodičnom domaćinstvu.

You may also like...

4 Responses

 1. Marjana kaže:

  Lijepo od Ivanjice! Stvarno za pohvalu. Porodicama sretan zivot u (konacno) sopstvenim kucama, posebno mojim dragim Leticima!

 2. Ivanjicanin kaže:

  Humano….. za pohvalu

 3. Bika kaže:

  Hvala divni ljudi sto ste nam omogucili da napokon imamo svoja ognjista. Neka vas Bog cuva i podari vam svu srecu sveta

 4. Drasko Letic kaže:

  Velika zahvalnost svima koji su ucestvovali u realizaciji ovog Projekta., posebno povjerenicima u ivanjickom odsjeku za izbjeglice!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *