Na zlatiborskom jezeru puštena u rad multimedijalna fontana (FOTO)

Predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović svečano je povodom Dana opštine u rad pustio multimedijalnu fontanu u okviru jezera u centru Zlatibora, koja će, pored zlatiborske gondole, predstavljati još jednu svetsku atrakciju Zlatibora.

fontana-1-IL Na zlatiborskom jezeru puštena u rad multimedijalna fontana (FOTO)

„To je kruna aktivnosti opštine u prethodne dve godine kada smo, uprkos veoma nepovoljnoj situaciji izazvanoj pandemijom korona virusa, uspeli da kompletno renoviramo jezero u centru Zlatibora i prateće sadržaje u njegovom neposrednom okruženju. Da pomenem neke od njih: potpuno je zamenjena podloga na Kraljevom trgu i izgrađena je nova bina na njemu, renovirana je česma posvećena kralju Aleksandru Obrenoviću kao i spomenik srpskim junacima u Prvom svetskom ratu, izgrađena je potpuno nova pešačka staza oko jezera“ istakao je Stamatović.

fontana-2-IL Na zlatiborskom jezeru puštena u rad multimedijalna fontana (FOTO)

Autor projekta je Milan Kulić, a radove na scenskom, dekorativnom i opštem osvetljenju je izvela firma „Fina tehno led“ iz Beograda. Instalirana je oprema poznatih svetskih proizvođača u ovoj oblasti, kompanija HB laser iz Nemačke i Igucini iz Italije.

fontana-3-IL Na zlatiborskom jezeru puštena u rad multimedijalna fontana (FOTO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *