Pet požara u Ivanjici – svi gase! (VIDEO)

Požari u Radaljevu i Cerovi su ugašeni, nakon velike drame lokalizovan je požar u naselju Lučka reka a ekipe još uvek gase vatru u Belim Vodama i na Bratljevu gde gori kuća. Policajac koji je povređen u požaru i hitno prevežen u ivanjički Dom zdravlja, oporavlja se.
Najkritičnije je bilo u naselju Lučka reka jer je vatra zahvatila šumu u naseljenom mestu, a jak vetar širio je požar neverovatnom brzinom. Sve raspoložive cisterne i ljudstvo bili su na terenu ipak nisu uspevali da lokalizuju vatru.

IL-pozar-lucka-reka-13 Pet požara u Ivanjici - svi gase! (VIDEO)

U pomoć su pritekli, policija, radnici komunalnog, meštani i lokalno rukovodstvo koje je bilo na licu mesta. Zemenik i pomoćnik predsednika opštine Momčilo Mitrović i Nenad Glavinić pomagali su u gašenju požara kada je vetar okrenuo vatrenu stihiju u suprotnom smeru promenio pravac vatre i tom prilikom naneo ogromne količine dima na policajca Dragana Avramovića koji je bio prvi u odbrani od požara. Uz ogroman napor prisutni su uspeli da izvuku povredjenog policajca. Kako nezvanično saznajemo nakon ukazane lekarske intervencije Avramović se dobro oseća.

Pogledajte video 

Do požara je došlo jer je vetar spojio žice na dalekovodu, a kako prethodno nije prokresano rastinje, vatra se ubrzo proširila obližnjom šumom.

  • Cepao sam drva u dvorištu i vidim neki dim. Samo savi vetar i puče nešto, ja mislim bomba. Okrenem se izbija vatra iz žica od dalekovoda. Istrčaše svi, zvali smo vatrogasce, policiju, dođoše prvo policajci. Oni su sa komšijama gasili vatru, da nismo odmah reagovali sve bi ovo zahvatilo, izgorele bi i kuće i celo naselje.-kaže Slavko Vučetić.

IL-pozar-lucka-reka-11 Pet požara u Ivanjici - svi gase! (VIDEO)
Drama na Lučkoj reci trajala je duže od četiri sata. Kako je u isto vreme gorelo na još četiri lokacije Ivanjičanima su u pomoć pritekle kolege iz Čačka a u Radaljevu su deo požara ugasili vatrogasci iz Arilja.

IL-pozar-lucka-reka-12 Pet požara u Ivanjici - svi gase! (VIDEO)
Lokalna samouprava apeluje na građane da ne krče malinjake i ne pale sitno rastinje jer jak vetar i visoke temperature mogu dovesti do požara velikih razmera.

You may also like...

1 Response

  1. srećko kaže:

    to bi trebalo da snosi svu odgovornost eps oni su krivi što se dešavaju požari sa elektro vodova jel ne održavaju linije ja sam lično jedne prilike osetijo struju što se ne seče šuma ispod vodova

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *