Kinezi bi da ulažu u Lučane

Tokom 57. Sabora trubača u Guči, predsednica opštine Vesna Stambolić,  primila je i ugostila delegacije iz oblasti politike i kulture.

Po prvi put u goste opštini Lučani došao je kineski ambasador u Srbiji, Li Mančang, sa svojim saradnicima. Na ovom susretu ambasador je istakao da je zadivljen veličinom i karatkterom manifestacije, kao i da će pozvati kineske turiste da posete ovu jedinstvenu svetkovinu srpske tradicije. Predsednica je ovom prilikom predstavila i druge turističke potencijale opštine ali i navela spremnost lokalnih vlasti za privrednu saradnju sa kineskim privrednicima.

Naime, predsednica je ambasadoru Li Mančangu predložila da u predstojećem periodu ugosti privrednu kinesku delegaciju koja bi posetila opštinu i razmotrila mogućnost saradnje sa postojećim privrednim subjektima kao i naknadna ulaganja u opštinu Lučani.

Nakon samo deset dana od gostovanja delegacije kineske ambasade, usledila je najava posete kineskog privrednika zainteresovanog za ulaganje u jedno od naših preduzeća, koje u poslednjih nekoliko godina nemože da nađe mesto u plasmanu svojih proizvoda. Sastanak sa kineskim privrednikom se očekuje za desetak dana.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *