Himnom i uz podizanje saborske zastave počela trubačka fešta u Guči

Podizanjem saborske zastave  uz zvuke himne i tradicionalno pucanje prangija, danas je otvoren 61. Dragačevski sabor trubača koji će u naredna tri festivalska dana posetiocima ponuditi  veoma zanimljiv program.

Domaćin ovogodišnjeg Sabora je Radmilo Mišović. On se na samo otvaranju obratio prisutnima sa željom da ovako kvalitetna manifestacija traje još dugo godina.

-Ostaje mi samo da ga proglasim otvorenim za naše takmičare trubače.- rekao je Mišović.

Predsednik Saborskog odbora Milovoje Dolović podsetio je da je prvi Sabor organizovan 14. oktobra 1961. godine u crkvi Svetog Arhangela Mihajla i tada se okupilo oko 4000 ljudi.

-Šest decenija nakon toga, Guča nas i dalje okuplja.- istakao je Dolović.

IL-Guca-otvaranje-sabora-Dolovic Himnom i uz  podizanje saborske zastave počela trubačka fešta u Guči

Muzički urednik Sabora trubača, Dejan Lazarević, kaže da mu je velika čast što je izabran da bude muzički urednik Sabora.

-Pre svega, to je obaveza prema svima vam i onima koji su krčili put da se Sabor nađe na najsjanijem mestu naših i svetskih festivala.- naveo je Lazarević.

Večeras u 20 sati na pozornici Kulturnog centra koncert će održati popularni bend „Divanhana“.

IL-Dejan-petrovic Himnom i uz  podizanje saborske zastave počela trubačka fešta u Guči

Na glavnoj pozornici, na stadionu, kraj reke Bjelice nizaće se koncertni spektakli. Od 21 sat nastupiće Danica Crnogorčević. Sat vremena kasnije na saborsku pozornicu popeće se majstor trube, Dejan Jevđić sa svojim orkestrom. Od 23 sata koncert će prirediti majstor trube Dejan Petrović sa svojim svetski poznatim Big Bendom. A od ponoći, zatrubiće finalisti ovogodišnjeg Sabora u okviru Ponoćnog koncerta.

IL-Guca-otvaranje-dva Himnom i uz  podizanje saborske zastave počela trubačka fešta u Guči

Drugog saborskog dana, umorne saboraše će probuditi tradicionalna trubačka budilica, a od 13 sati u okviru Narodnog višeboja, dobićemo najjačeg saboraša, Harambašu Sabora. Već od 18 sati, na pozornici Kulturnog centra koncert će imati sjajni momci i devojke iz KUD «Dimitrije Koturović»- Beograd, koji će se predstaviti spletom atraktivnih igara . U 19 sati naši gosti iz Portugala „Fara Fanfara“održaće koncert za saboraše. Ovo će biti odlična najava za spektakl poznate grupe „357“ od 20 sati i 30 minuta na pozornici Kulturnog centra.

IL-sabor-guca-najava Himnom i uz  podizanje saborske zastave počela trubačka fešta u Guči

Oni koji žele da čuju najbolje orkestre i trubače prošlogodišnjeg Sabora, imaće priliku za to od 20 sati na glavnoj pozornici na stadionu u okviru Koncerta: «Pobedili su – zaslužili su»

Sat vremena kasnije, nastup će imati Big Band Orkestar RTS. Potom će se na sceni smenjivati majstori trube, Dejan Lazarević i Ekrem Mamutović.

Nedelja je dan kada učesnici ponosno defiluju ulicama Guče, kada „svadbujemo“ po starinski i dan kada će Srbija dobiti najbolje trubače i orkestre na 61. Dragačevskom saboru trubača.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *