Uroša sa porodicom brat izbacio iz kuće na ulicu (VIDEO)

Nakon drame koja  se nedavno odigrala u Arilju kada je rodbina iz kuće pokušala da iseli Stojanku Vukotić i njenu staru majku, sličan scenario dogodio se u Ivanjici, u naselju Ratkovac. Uroša Milojevića rođeni brat posle više decenija provedenih u porodičnoj kući danas je poslao na ulicu.

IL-kuca-za-iseljenje2 Uroša sa porodicom brat izbacio iz kuće na ulicu (VIDEO)

Skrhan bolom i tugom Uroš je kada su stigli sudski izvršitelji zagrlio sliku pokojnih roditelja i zaplakao a nedugo zatim intervenisala je ekipa hitne pomoći i nesrećnog čoveka odvezla u zdravstvenu ustanovu, kako bi mu se ukazala lekarska pomoć.

IL-kuca-za-iseljenje-anica Uroša sa porodicom brat izbacio iz kuće na ulicu (VIDEO)

Njegova supruga Anica, iako su iz kuće izbačene gotovo sve stvari, nije htela da napusti prostorije koje je, kako kaže, gradila sa svojih deset prstiju, mučila se i patila da bi starost dočekala ovde.

  • IL-kuca-za-iseljenje-anica-milojevic Uroša sa porodicom brat izbacio iz kuće na ulicu (VIDEO)Neću da izadjem, neka mi rade šta hoće. Možda moj dever ima papir, ali istina je u mom srcu i kod ovih ljudi, komšija, koji znaju ko je i kako ovo gradio. Mučili smo se, moj Uroš je za malo bez života ostao, sedam operacija ima i da dočeka da ga brat rođeni ovako nasamari. Bruka je ovo velika i teška.-priča Anica kroz suze.

IL-kuca-za-iseljenje-namestaj Uroša sa porodicom brat izbacio iz kuće na ulicu (VIDEO)

Kako tvrdi Uroš, trojica braće su još osamdesetih godina kupili od komšije plac u kome su novčano ravnopravno učestvovali. I kuću su gradili zajedničkim snagama, s tim što je Uroš najviše zaplatio jer je jedini bio u Ivanjici. Ostala dvojica slali su novac za gradnju, svako svog dela kuce dok je Uroš podigao kredit koji i danas otplaćuje. Jedan brat živi u Beogradu, a drugi, koji je sada prema papirima vlasnik svega i iseljava Uroša iz kuće, u Švajcarskoj .

  • IL-kuca-za-iseljenje-uros Uroša sa porodicom brat izbacio iz kuće na ulicu (VIDEO)Mi smo to sve sporazumno gradili, svakom bratu po jedan sprat. Plac smo kupili od čoveka, kako je to bilo osamdesetih, nismo ga ni prevodili, računao sam ljudi smo, braća, nema potrebe da vodim računa o tome. Svako ko zna mene i suprugu može posvedočiti koliko smo se trudili da ova kuća bude izgrađena, ali eto, zlo je šta se nakon toga dogodilo. Nismo mogli nikako da nađemo zajednicčki jezik sa tim bratom koji je u Švajcarskoj, ali bez obzira na sve, na pamet mi nije padalo da on može tako nešto da uradi. Ali čovek je situiran i očigledno da je završio posao kako je trebalo za sebe. Naime on je 2009. godine legalizovao i preveo na sebe čitav ovaj plac i valjda upisao kuću. Ne razumem se najbolje u te pravne stvari, samo znam da je Apelacioni sud doneo rešenje da mi moramo iz sopstvene kuće da se iselimo.-priča Uroš skrhan bolom.

IL-kuca-za-iseljenje Uroša sa porodicom brat izbacio iz kuće na ulicu (VIDEO)

Milojevići kažu da ne znaju ni gde ni kuda poći u poodmaklim godinama, ostali su bez svega, gotovo na ulici. Ali, kako tvrde, neće odustati od borbe za ono što je njihovo. Boriće se za svoj dom a podrška im stiže od ćerki, komšija  i velikog broja prijatelja.

You may also like...

1 Response

  1. PA STVAR JE KRISTALNO JASNA, NETKO IZ PRAVOSUĐA TREBA IZA REŠETAKA! NARAVNO UZ NOVČANU NAKNADU ZA ZDRAVLJE IZBAČENE OSOBE! DANAS , SA JEDNE STRANE IZBACUJEMO , BEZBOŽNO LJUDE, A UDOMLJAVAMO PSE ?!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *