Pokazali kako mladi treba da odrastaju

Nasuprot sve intezivnijim pričama o nasilju u školama i putem društvenih mreža kao i nezdravom načinu života mladih, jedna pozitivna priča stiže nam sa sportskih terena sela Devići. OŠ ‘’Nedeljko Košanin’’ bila je domaćin četvrte školske Olimpijade za učenike iz ruralnog područja ivanjičke opštine. Učestvovalo je 130 đaka iz sedam osnovnih škola koji su se takmičili u disciplinama: fudbal, odbojka, košarka, trčanje na šezdeset metara, skok u dalj, bacanju kugle, šah i stoni tenis.

Svake godine Olimpijada je sve ozbiljnija sportska manifestacija a ideja da deca iz udaljenih delova opštine dobiju ravnopravne uslove za bavljenje  fizičkim aktivnostima potekla je iz Sportskog saveza Ivanjica.

  • IL-dan-skole-prilike-bozovic Pokazali kako mladi treba da odrastajuObzirom na činjenično stanje da je deci iz gradskog područja dostupnije bavljenje sportom i da imaju mogućnost da biraju da li će se baviti odbojkom, košarkom, fudbalom ili nekom drugom disciplinom, odlučili smo da i mališanima iz seoskog područja obezbedimo bolje uslove. Tako je pre četiri godine zaživela ova Olimpijada i veoma smo ponosni što se ona razvija u dobrom smeru. Danas su tu deca svih škola sa seoskog područja koja se bore u raznim disciplinama da donesu pobedu svom timu i školi. Obezbedili smo za njih medalje i pehare, baš kao za svako drugo ozbiljno sportsko takmičenje. Školski sport je prioritet Sportskog saveza i  dosta smo učinili kako bi škole  bile bolje opremljene sportskim rekvizitima. Iduće godine planirano je da škola u Katićima bude domaćin i tako u krug.-kaže Miladin Božović, sekretar Sportskog saveza Ivanjice.

Mališani su u sportskom duhu borbeno branili  boje svojih škola, družili se i na pravi način promovisali zdrave stilove života.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *