Ivanjicani dočekani u Rostovu uz najviše počasti

Zvanična delegacija opštine Ivanjica, predvodjena zamenikom predsednika skupštine, Vladimirom Bojanovićem, prisustvovala je proslavi grada Rostova u Rusiji, sa kojim se pobratimila 2015. godine. Naša delegacija dočekana je uz najviše ruske počasti a govor, pred više hiljada Rostovčana, održao je Vladimir Bojanović. On se tom prilikom zahvalio bratskoj oštini Rostov i njenim sugrađanima na toplom dočeku poželevši im puno sreće i uspeha u narednim godina.

Nakon svečane proslave našu delegaciju primio je Anatolij Lisičin, senator ruske Dume, predstavnik Jaroslavske oblasti u kojoj se nalazi bratski Rostov.

Sjajne utiske gosti iz Srbije poneli su nakon prijema kod lokalnog paroha, oca Dimitrija i igumana Avgustina. Tom prilikom, u prisustvu generala Ruske armije,  obišli su čuveni manastir u ovog gradu i razgovarali na temu rusko-srpskog prijateljstva.  Zajednički stav je da se ovo pobratimstvo kulturološki  produbi organizovanjem manifestacija koje neguju tradiciju i kulturu dve zemlje a pokazana je i želja za izgradnjom Ruskog doma na području Ivanjice. Čelni ljudi  Rostova pozvani su da budu gosti Ivanjice, 16.juna, na proslavi Dana opštine.

Veliki doprinos uspešnoj poseti bratskom Rostovu  pružili su profesor Branko Rakić i direktorka predstavništa ‘’Ruskih crkvenih zvona’’, Natalija Satilina, inicijatori pobratimstva.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *