Počelo snimanje dokumentarca o 50 godina Nušićijade

Ivanjica predstavlja jedino mesto u kom sam ikada snimao, a odakle glumci tokom pauze i odmora nisu odlazili, već su i svoje porodice dovodili i ostajali u Ivanjici”, reči su sećanja proslavljenog reditelja Zdravka Šotre na snimanju prvih kadrova dokumentarnog filma koji će upotpuniti ovogodišnje obeležavanje pola veka od začetka ivanjičkog praznika kulture, humora i radosti.

Dokumentarni film čije snimanje je pokrenulo Udruženje građana KudeS, će konceptualno pokriti ne samo polje Nušićijade, njenog osnivanja i obnove, već i mnogo širi kontekst na tragu kulture u Srbiji i njenih razvojnih putanja, a njihovi sagovornici na putu do ovog ostvarenja biće brojni umetnici, poznavaoci kulture i umetnosti. u do ovog ostvarenje.

IL-pocelo-snimanje-filma-sotra-i-bozovic Počelo snimanje dokumentarca o 50 godina Nušićijade

Svoja sećanja o prvim susretima sa Ivanjicom i doživljajima vezanim za Nušićijadu, pred kamerama je podelio i veliki glumac i dugogodišnji prijatelj festivala, Petar Božović. Za Ivanjicu ga vežu brojne uspomene kao što je rođenje sina tokom jednog od snimanja, brojni prijatelji koje je tamo stekao, pa zahvaljujući toj ljubavi Nušićijadu zdušno podržava od njene obnove pre osam godina.

Scenarista filma o životu prvih pet, velikoj pauzi i osam obnovljenih Nušićijada je Vera Jovanović, koordinatorka festivala, dok režiju potpisuje Narcisa Darijević Marković, profesorka Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i članica festivalskog tima Nušićijade.

Izvor: nusicijada.rs

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *