Ivanjičani u slovenačkom carstvu čokolade

Delegacija ivanjičke OŠ ’’Milinko Kušić’’ prisustvovala je festivalu čokolade u mestu Radovljica u Sloveniji koji je organizovan u čast 95. rodjendana fabrike čokolade ’’Gorenjka’’.Tom prilikom napravljena je čokolada od 95 kilograma u kojoj je bilo 32 kilograma lešnika. Čast da polomi čokoladu imao je slovenački predsednik Boris Pahor, lokalni župnik kao i rukovodioci ove fabrike.

IL-cokoloda-95kg Ivanjičani u slovenačkom carstvu čokolade

Na festivalu su izloženi razni predmeti od čokolade pa su posetioci ostali fascinirani slatkim prizorom.

IL-cokolada-kljucevi Ivanjičani u slovenačkom carstvu čokolade

IL-cokoladni-fotoaparat Ivanjičani u slovenačkom carstvu čokolade

Ivanjičani su bratska škola sa OŠ’’Gorje’’ iz Zagorja Gorjeg pa je ovo bila uzvratna poseta u okviru koje su obišli znamenitosti kraja, a mališani su se najviše obradovali što je na festivalu bilo čokolade za sve, u neograničenim količinama.

  • Na sajmu čokolade predstavile su se  lokalne privatne fabrike čokolade, njih preko dvadeset. Imali smo prilike da vidimo razne oblike i razne ukuse čokolade kao i vino i pivo sa čokoladom. Takođe smo videli čokolade sa raznim voćnim dodacima ali ne sa mlinom pa se otvorila  prilika za saradnju.-kaže zamenik direktora OŠ’’Milinko Kušić’’, Zoran Mutavdžić.

IL-Cokolada-za-put Ivanjičani u slovenačkom carstvu čokolade

Ivanjičanima je  upriličen sastanak sa slovenačkim predsednikom koji je rekao da pomno prati događanja u našoj zemlji i da je upoznat je sa svim lepotama ivanjičkog kraja i čitave regije. Obišli su Titovu rezidenciju , sada u funkciji kongresnog centra, Planicu gde se održavaju ski skokovi i Pokljuku gde se održava ski bijatlon.

IL-Susret-sa-predsednikom-Slovenije-Borutom-Pahorom-i-župnikom-Andrejom-Župan Ivanjičani u slovenačkom carstvu čokolade

  • Svaki dan smo išli u školu, pratili kako oni rade i razmenjivali iskustva.Nakon toga smo obilazili znamenitosti, uživali u prirodnim lepotama kraja a festival čokolade za mališane, pa i za nas, je bio prava atrakcija.-zaključio je Mutavdžić.

IL-cokolada-Ivanjicani-u-sloveniji Ivanjičani u slovenačkom carstvu čokolade

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *