Anđela i Uroš vicešampioni Srbije u boksu

Na pojedinačnom prvenstvu Srbije u boksu održanom u Kragujevcu, Ivanjičani Anđela Kostić i Uroš Veljović, članovi kluba „My Gym“ postali su vicešampioni države u ženskoj i muškoj konkurenciji, u juniorskoj i kategoriji školarci. Njihov trener Vladimir Bošković, profesor fizičke kulture, za Info LIGU kaže da je Anđela na neki način ostvarila i istorijski uspeh, jer je prva devojka iz Ivanjice koja se bavi ovim teškim i zahtevnim sportom.

IL-andjela-uros-mygym-boks3 Anđela i Uroš vicešampioni Srbije u boksu

  • Oboje su se u ringu našli sa daleko iskusnijim takmičarima iz bokserskih centara gde se ovaj sport neguje preko 50 godina. Time je ovaj uspeh još veći, kako za njih, sam klub, tako i za ivanjički sport uopšte – kaže Bošković.

Anđela trenira dve godine, a njen klupski drug Uroš samo godinu i po. U finalu svojih kategorija, Kostićeva je izgubila od prestavnice kluba „Naisus“ iz Niša, dok je Jelić za nijansu bio slabiji od takmičara BK „Metalac“ iz Valjeva.

Bez obzira na sjajan početni uspeh u njihovima karijerama, njihovo vreme će tek doći, jer su talentovani i disciplinovani, a da bi se postizali konstantno dobri i zavidni rezultati, potrebno je da budu tehnički, taktički i fizički uvek na visokom nivou.

IL-andjela-uros-mygym-boks2 Anđela i Uroš vicešampioni Srbije u boksu

  • Samo takvi bokseri zaslužuju pojedinačna takmičenja na raznim prvenstvima, jer u ovom sportu nema i ne može biti protekcije – zaključuje Bošković.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *