Reprezentativac Marko Popović želi da prenese znanje na mlade

Nakon niza najprestižnijih priznanja koje je osvojio takmičeći se u stonom tenisu, širom zemlje i sveta, dvadesetogodišnji Marko Popović odlučio je da svoje znanje prenese na mlade Ivanjičane. Naime, ovaj trofejni mladi sportista želi da oformi školsku ligu stonog tenisa u okviru koje bi najmlađi mogli da uče i treniraju kako bi stasali u ozbiljne sportiste.

  • Počeo sam da treniram stoni tenis kada mi je bilo šest godina. Prve partije sam odigrao sa ocem Miroslavom koji mi je bio i najveća podrška u daljem razvoju i sportskoj afirmaciji. Omogućio mi je da treniram u STK ‘’Javor’’ a kasnije i sa najboljima u zemlji što je rezultiralo mnogobrojnim nagradama. Možda je medju nama, tada, bilo još talenata ali deca nisu imala mogućnosti da se razvijaju i upravo je to bio razlog za ovu inicijativu pokretanja školske lige stonog tenisa. Želim da svoje znanje i iskustvo prenesem na druge, siguran sam da među mališanima ima puno talentovane dece, samo ih treba motivisati da se bave sportom i omogućiti im stručan rad.-kaže Marko.

Stotine priznanja i medalja nalazi se u kolekciji  mladog stonotenisera. Uspeo je da ostvari san svakog sportiste i obuče reprezentativni dres.

  • Priključio sam se reprezentaciji na poziv selektora Dragana Klajića tako da sam branio boje Srbije u Nišu protiv ekipe Švajcarske. Sigurno da je to najlepši trenutak u karijeri svakog sportiste. Teško je izvojiti neko priznanje kao posebno jer svaki pehar i medalja imaju veliki značaj u mojoj sportskoj karijeri, ali kao najdraža takmičenja mogu navesti prvenstvo Vojvodine za seniore gde sam osvojio zlato, srebro na prvenstvu Evrope u Pragu i naravno u kadetskoj konkurenciji zvanje prvaka države.-priča Marko.

IL-marko-popovic-pehari Reprezentativac Marko Popović želi da prenese znanje na mlade

Stoni tenis u najranijem detinjstvu za Marka je bio zdrav stil života, kasnije je to preraslo u ljubav i ozbiljne uspehe na kojima bi mogao da mu pozavidi svaki sportista.

  • Kao dete sam imao začetke neke astme pa sam na predlog oca počeo da se bavim sportom jer je to najbolje za zdravlje svakog čoveka. Kratko sam se tražio u nekoliko sportova i ubrzo shvatio da je stoni tenis ono što želim. Uspeo sam da uskladim školu, privatne obaveze i treninge, bez obzora koliko je svakodnevnih odricanja potrebno ukoliko želite da budete profesionalac. Zadovoljan sam, trenutno branim boje kluba ‘’Stenes’’ iz Zrenjanina koji je standardni superligaš. I eto, imam jaku želju da svoje znanje prenesem na mlade. Mislim da je moje iskustvo dovoljan motiv svakom detetu da se opredeli za sport a siguran sam da će ubrzo zavoleti stoni tenis svim srcem, baš kao i ja.-zaključio je Marko.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *