Savet Moravičkog okruga o zatvaranju ambulanti u Lučanima

Tokom sednice Saveta Moravičkog upravnog okruga razmatrani su problemi rada zdravstvenih ambulanti na seoskom području, posebno  izraženi u opštini Lučani gde ih je zatvoreno  šest, zbog nedostatka  kadra. Novim  normativom Ministarstva zdravlja predviđeno je smanjenje broja zaposlenih sa 131 na 87 radnika, među njima i lekara opšte prakse koji su obavljali poslove zdravstvene zaštite u ambulantama na seoskom području. Savet Moravičkog upravnog okruga je jednoglasno doneo zaključak da se od Ministarstva zdravlja traži da u najkarćem roku sagleda novo nastali problem i obezbedi uslove kako bi se pružala osnovna zdravstvena zaštita stanovništva na seoskom području, ne samo na teritoriji ovog okruga.

Savet okruga doneo je i poseban zaključak kojim se opštini Lučani preporučuje da sagleda opravdanost i potrebu formiranja dva Doma zdravlja umesto jednog, u Lučanima i Guči, ukoliko se proceceni da bi to bio deo rešenja, jer, očigledno nadležni ne prepoznaju postojeću organizaciju službe u ovoj opštini.

Savet Moravičkog okruga zatražio je da nadležni iz resornog ministartva u najskorije vreme posete loklane samouprave sa teritorije okruga i na licu mesta sagledaju nastale probleme u radu zdravstvenih ustanova.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *