Ljajić otvara Dom trubača u Guči

Sabor trubača u Guči ove godine održava se od  9. do 13, avgusta, po prvi put bez estradnih zvezda. Da to neće uticati na posetu i samo iučešće  trubača  najbolje govori podatak da je  udvostručen broj predtakmičarskih centara i uvedena još jedna kategorija takmičenja trubača- solo trubač.

Uskoro se očekuje zvanična odluka  koja će definisati  izmene Pravilnika o takmičenju i formiranju predtakmičarskih centara a proširiće se i kriterijumi  za sticanje zvanja majstora trube.

IL-dom-trubaca-skica Ljajić otvara Dom trubača u Guči

Već naredne nedelje potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić, otvoriće Dom trubača, izgrađen uz finansijsku pomoć ministarstva, čime će se u značajnoj meri podići standard orkestara učesnika takmičenja u Guči, a lokalna samouprava priprema i projekte za unapređenje sportskih sadržaja kako bi izgrađeni smeštajni kapaciteti bili u funkciji čitave godine

Prema prispelim prijavama status predtakmičarskog centra zadržaće Boljevac, Kovačica, Surdulica i Zlatibor a izgubiće Kotraža. Za nova predtakmičenja konkurišu Leskovac, Vladičin Han, Knjaževac, Prijepolje (Kolovrat) i Čačak (Mrčajevci), kao i Požega za mlade orgestre iz Zapadne Srbije.

Da će ovogodišnja „Guča“, po svemu sudeći, razlikovati se od dosadašnjih govori i činjenica da se u saradnji sa Vladom Republike Srbije realizuju značajni projekti na unapređenju saborske infrastrukture, programskih sadržaja i marketinga Sabora.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *