Gimnazija ugostila učenike iz pet zemalja

U okviru programa Interkulture (nevladina organizacija koja ima za cilj razvoj neformalnih oblika obrazovanja po evropskim standardima kroz promovisanje interkulturalnog dijaloga, tolenrancije i globalnog razumevanja, kao i različitih oblika učenja kroz iskustvo), od 18. do 25. marta ivanјčka Gimnazija domaćin je srednjoškolcima iz Brazila, Španije, Turske, Italije i Tajlanda. Drugove iz stranih zemalja  ugostile su porodice učenika Gimnazije: Dunje Dimitrijević, Anđele Milunović, Aleksandre Vujović i Teodore Miličević. Učenici iz Ivanjice upoznali su različite kulture, običaje i tradicije koje su pričom doneli njihovi gosti, zauzvrat potrudili su se da Marko i Gabrijele iz Italije, Majla iz Brazila, Ajlin iz Turske, Pai sa Tajlanda i Lidija iz Španije ponesu najlepše uspomene iz naše varoši i Srbije.

Koordinatori programa Interkulture su profesor francuskog jezika Katarina Krivokuća i profesor engleskog jezika Marija Marković.

  • IL-Katarina-Krivokuca Gimnazija ugostila učenike iz pet zemaljaZadovoljstvo mi je što sam deo interkulturnog tima za podršku učenicima na programu razmene u Srbiji i potrudiću se da Marku i ostalim učenicima koji su na mini-razmeni u našoj školi boravak u Ivanjici i učenje o našoj kulturi bude jedno sjajno iskustvo. Zahvalila bih se porodicama i svojim učenicima koji su pokazali veliko interesovanje za ovaj program. Pokazali su da su spremni da učestvuju u organizovanju ovog divnog interkulturnog druženja. Naravno, posebnu zahvalnost dugujem svojim kolegama i direktoru bez čije podrške i saradnje ovaj program ne bi mogao da se realizuje.-rekla je profesorka Katarina Krivokuća.

Inače, Gimnaziju u  Ivanjici, u okviru godišnje razmene srednjoškolaca, od septembra pohađa Marko Kvatro, učenik iz Italije, koji je smešten u porodici učenika drugog razreda, Nikole Vulovića.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *