Motel Golijska reka se adaptira pa izdaje u zakup

Šumsko gazdinstvo “Golija” iz Ivanjice će u okviru programa poslovanja i plana javnih nabavki, u ovoj godini izvršiti adaptaciju motela „Golijska reka“ u Parku prirode Golija. Za izradu projektne dokumentacije i specifikaciju radova, zadužen je stručni tim iz Generalne direkcije JP „Srbijašume“ Beograd, a ukupna vrednost predviđene investicije iznosi 4.000.000 dinara.

Pokretanje otvorenog postupka javnih nabavki planirano je za prvi kvartal, a najkasnije do kraja marta meseca. Okvirno vreme zaključivanja ugovora je sredina drugog kvartala 2017. godine, što odgovora vremenskim prilikama za izvođenje radova na pomenutoj lokaciji. Ovu informaciju je za InfoLIGU potvrdio direktor ŠG “Golija” u Ivanjici, Ivan Andrić.

Motel u Golijskoj reci će nakon adaptacije biti ponuđen u zakup. Pre toga, treba sanirati krov koji prokišnjava i adaptirati druge delove ovog ugostiteljsko turističkog objekta, koji je godinama prazan. Dve stambene barake koje se nalaze u neposrednoj blizini motela u veoma lošem stanju, neće biti sanirane tokom ove godine.

Nezvanično saznajemo i da je u međuvremenu većina inventara iz motela otuđena od strane nepoznatih lica. To se pre svega odnosi na posteljinu, posuđe i druge elemente nameštaja iz soba i kuhinje.

IL-golijska-reka-restoran Motel Golijska reka se adaptira pa izdaje u zakup

Podsetimo motel „Golijska reka”, sa dve stambene barake, pekarom i sportskim terenom, „Srbijašume” su 2006. godine izdale u zakup na 10 godina preduzeću “Kubik” iz Raške, za nešto više od 3.000 evra mesečno. Vlasnik ovog preduzeća je Dragan Vandić koji je jedno vreme bio i upravnik Parka prirode Golija. Državna revizorska institucija je tokom 2014. godine saopštila da preduzeće „Kubik” nije izmirilo svoje obaveze prema zakupodavcu, zbog čega se trenutno vodi spor.

Motel „Golijska Reka“, nalazi se u samom srcu Golije, na 35 kilometara od Ivanjice. Raspolaže sa 14 ležaja u dvokrevetnim sobama, jednim apartmanom i restoranom. Poseduje terene za male sportove i fudbalski teren koji se može koristiti za pripreme sportista.

You may also like...

3 Responses

  1. Branislav kaže:

    3000€ mesečno? Gore ako bi 300€ mesečnog pazara bilo, bilo bi dobro…

  2. Ja78 kaže:

    To je predivna lokacija kako za budućeg vlasnika tako i za posetioce.Šteta što to niko nije održavao do sada pa da ne mora se renovira.Sab bi bilo nepotrebno bacanje para.Kao i mnogi objekti u Srbiji.

  3. prijatelj kaže:

    Koje ulazio u hotel taj i neka vrati posteljinu i sav inventar, toje bar prosto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *