Za dan žena, ruža i sopstveni biznis

Simbolično, na Dan žena, predsednik opštine Ivanjica  Zoran Lazović, potpisao  je ugovore sa petnaest dama kojima su u okviru projekta ‘’Žena i matica-lideri društva’’ podeljene košnice  a do  juna uručiće im i rojeve pčela. Cilj projekta je  započinjanje  sopstvenog biznisa  žena iz ruralnih područja ivanjičke opštine.

Projekat „Žena i matica – lideri društva“, finansiran je od strane Evropske unije, Vlade Švajcarske i Vlade Republike Srbije preko programa Evropski PROGRES u iznosu od 1.700.000 dinara , a sufinansiran od opština Ivanjica sa 550.000 dinara.

  • IL-zoran-lazovic-pcele Za dan žena, ruža i sopstveni biznisDanas smo podelili  po 10 košnice za 15 žena ali to nije kraj projekta jer će uskoro biti novih dodela. Cilj je da podstaknemo razvijanje  vašeg sopstvenog biznisa i u tom tom smeru vam želim puno uspeha u radu.-rekao je predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović u obraćanju ženama tokom potpisivanja ugovora.

Ugovorom žene su obavezane  da dve godine ne otuđe košnice a  nakon dobijanja rojeva u najbližoj veterinarskoj stanici izvrše registraciju. Takodje, u narednih sedam dana moraju postati  članovi Udruženja pčelara Ivanjica.

IL-ruza-i-sopstveni-biznis2 Za dan žena, ruža i sopstveni biznis

Mirjana Šuluburić radila je godinama u državnoj firmi, a kada je ostala bez posla okrenula se poljoprivredi. Ovaj projekat ocenila je kao veoma značajan jer će njoj, i ženama u sličnoj situaciji, omogućiti da se bave sopstvenim biznisom.

  • IL-mirjana-suluburic Za dan žena, ruža i sopstveni biznisŽene bi trebale što više da se uključuju kada je reč o poljoprivredi i preduzetništvu. Kada sam ostala bez posla nisam klonula duhom. Krenula sam sa zasadom malina, pa kupina a ove košnice omogućiće mi da dalje razvijam posao. Nadam se da ću uskoro proširiti pčelinjak jer imam sada odličnu polaznu osnovu.-rekla je Mirjana.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *