Pobeda u komšijskom derbiju

Javor Matis je napravio krupan korak ka plej ofu, dok je Borac trećim uzastopnim porazom dodatno zakomplikovao već tešku borbu za opstanak.

Javor Matis – Borac 2-0

Ivanjičani su došli do prednosti već u 10.minutu kada je Cvetković matirao golmana Borca Sašu Mišića. Povratnu loptu Eliomara Silve, Cvetković je prihvatio i sa nekih 16 metara je efektno poslao u gornji ugao. Posle niza šansi sa jedne I druge strane. Javor Matis je dupliralo prednost u 44.minutu kada se u listu strelaca upisao Tripković. Loptu je šutnu ka golu Borca, debitant u dresu Javora, Vuk Mitošević ona se karambolom odbila od Draškovića na nekih 5-6 metara od gola, a Tripković se našao na pravom mestu i lako je poslao u mrežu za 2:0.

IL-javbor-20-4 Pobeda u komšijskom derbiju

U nastavku utakmice Čačani su pokušvali da dođu do gola, Tjago je namučio Đogatovića jednom šutom glavom i jednim iz slobodnog udarca ali je iskusni golman Ivanjičana bio maksimalno koncentrisan.  Borac je imao inicijativu ali su se iskusni fudbaleri Javor Matisa znalački odbranili i zasluženo stigli do nova tri boda.

  • IL-srdjan-blagojevic-trener-javor-matis Pobeda u komšijskom derbijuOdigrali smo dva različita poluvremena. U prvom napadački i agresivno, postigli golove. U drugom smo odlučili da odigramo na rezultat, prepustili smo Borcu inicijativu i lagano priveli utakmicu krajnjem cilju, osvajanju tri boda. – rekao je Srđan Blagojević, trener Javor Matisa na konferenciji za novinare nakon utakmice.

Naredno kolo se igra u nedelju gde od 17 časova Javor Matis gostuje Crvenoj zvezdi. Utakmicu će prenositi TV Arena sport.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *