M’futila presudio Surduličanima

Na pripremama u Staroj Pazovi Ivanjičani su zabeležili drugu pobedu u kontrolnim utakmicama. Pred 50 gledalaca Javor Martis je golom Alexandra  M’futile u 23.minutu pobedio surdulički Radnik sa 1-0.

Javor Matis – Radnik 1-0

Za Javor Matis nastupili su: Đogatović, Terzić,  Amanović,  Milović, Karišik, Jovanović, Milanović, Gafurov, Eliomar, Cvetković, Mfutila. Igrali su još:  Ilić, Ristovski, Tomanović, Kolaković, Mićanović, Stojaković, Maričić, Karaklajić, Sević i Trifković.

Nakon nešto slabijeg starta u kome su obe ekipe ispitivale protivnika Ivanjičani ubrzo preuzimaju inicijativu.  Igra se bukvalno seli u šesnaesterac  Surduličana što je rezultiralo pogodkom Mfutile u 23. minutu.

  • IL-Mfutila M'futila presudio SurduličanimaRadostan sam što sam postigao svoj prvi gol u dresu Javor Matisa, nadam se da će ih biti još mnogo i da ću nastavku sezone opravdati očekivanje kluba.-rekao je za Info LIGU Angolac u dresu Javor Matisa, Alexander Domin Christovao M’futila.

Sevale su kontre fudbalera Javor Matisa a onda je iskusni Ivan Cvetković izveo slobodan udarac sa velike daljine, visoko upućenu loptu smirio je u šesnaestercu pokretljivi Mfutila, napravio nekoliko koraka i pogodio desni, donji ugao nemoćnog golmana Nikole Vasiljevića. Usledio je potom kraći period izjednačene igre sa obostranim šansama. Bolja fizička pripremljenost igrača Javor Matisa diktirala je tempo na terenu, češće su opsedali rezervistu na golu Radnika,  Miloša Ivanovića. U 63. minutu Ivanjičani su mogli i do drugog pogotka ali je prizemni šut Gafurova, dodatnim naporom u korner izbacio goman Radnika. U 81. minutu Surduličani su pokušali preko  Ivana Đorića koji nije uspeo da nadmudri rezervistu na golu Ivanjičana, golmana Ivića. Konačno Javor Matis je mogao do još jednog gola kada je Trifković sjajno, uputio šut glavom, ali je lopta pogodila stativu. Ovaj prijateljski meč goto je u potpunosti pripao momcima iz Ivanjice.

Da je ekipa Javor Matisa sve uigranija i konkretnija govore rezultati.  Počeli su da dominiraju i u prijatelsjkim utakmicama koje su do sada odigrali sa čačanskim Borcm, komšijama iz Gornjeg Milanovca i ekipom Borče.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *