Održana skupštna FK Javor Matis

Redovnu  skupštinu  FK ”Javor Matis” otvorio je predsednik ovog kluba,  Dragomir Lazović, koji je pozdravio 48 prisutnih delegata i pozvao ih da se kroz promo film podsete fantastičnih rezultata zabeleženih tokom prošle godine. Naravno, apostrofiran je najznačajniji uspeh ivanjičkog superligaša, plasman u polufinale Kupa Srbije.

Nakon verifikacije komisije skupština je usvojila izveštaj rada u prethodnom periodu i izglasala usklađivanje  statuta sa novim zakonom o sportu. Podršku da bude drugi zastupnik kluba kao i lice ovlašćeno u APR-u, dobio je sekretar Milan Martinović.

IL-skupstina-FK-Javor-Matis-2 Održana skupštna FK Javor Matis

U nastavku se diskutovalo o planovima za 2017. godinu.

  • IL-skupstina-FKJM-Dragan-Lazovic Održana skupštna FK Javor MatisSjajna godina za FK Javor Matis kako na sportskom tako i na ekonomsom planu. Zaključno sa današnjim danom dugujemo  nula dinara i immo obezbeđena sredstva za funkcionisanje u naredna tri meseca. Napravili smo dobar transfer i mislim da smo jedini klub u zemlji koji je u ovom prelaznom roku prodao igrača na tržište Evropske unije. Darko Bjedov potpisao je za preozbiljan klub koji  igra Ligu Evrope – belgijski Gent. Klub je od njega zaradio 230 000 eura dok će Djokićev transfer u Kazahstan  obezbediti 50 000 dolara u nekoliko rata. Zadovoljni smo jer je lokalna samouprava po prvi put prepoznala filozofiju kluba i grada i ulagaće u sportsku infrastrukturu, osim stadiona tu je i sportska hala, bazen i drugi sadržaji…  Siguran sam da će sve to društveni život u Ivanjici podići na viši nivo.-zaključio je predsednik FK ”Javor Matis”, Dragomir  Lazović.

Nadovezujući se na aktuelnu priču o izgradnji sportske infrastrukture na području ivanjičke opštine predsednik, Zoran Lazović,  dodao je da će značajnih ulaganja biti i u razvoj Golije tačnije skijaškog komplesa na ovoj planini.

  • IL-skupstina-FKJM-Zoran-Lazovic Održana skupštna FK Javor MatisImamo obavezu da mladim generacijama obezbedimo uslove da se bave sportom i zdravo žive. Učinićemo sve kako bismo ih usmerili u tom pravcu odvojili od kafana, ulice i svih poroka današnjice. Podržaćemo FK Javor Matis ali i sve druge klubove i kolektive iz čijih redova stasavaju zdrava i na dobar način usmerena deca. Novi stadion predviđen je na Jelića polju, mestu gde se sada nalazi pomoćni stadion FK Javor Matis. Medjutim on mora biti multifunkcionalnog sadražaja kako bi se obezbedili dodatni prihodi. Tu će biti i bazen kao i tereni za tenis i košarku, znači čitav sportski kompleks. Na poziciji današnje Gimnazije nići će sportska dvorana sa 750 sedećih mesta gde će moći da se organizuju i evropska takmičenja. Projekat je vredan 137 miliona dinara i realizuje se uz podršku Ministarstva omladine i sporta. Završena je i tehnička dokumentacija za kompletan projekat Golije koja predvidja ski staze u dužini od 2,5 kilometa. –rekao je Zoran Lazović.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *