Time retko ko moze da se pohvali: „Boksovao sam sa najboljima“

Bokser Sportskog kluba „MY GYM“ Darko Simović iz Ivanjice, osvojio je treće mesto i bronzanu medalju na Prvenstvu Srbije u boksu, održanom početkom marta u Somboru.

Sedamnaestogodišnji Simović takmičio se u uzrastu omladinaca u kategoriji do 64 kilograma.IL-Darko-SImović-bokser Time retko ko moze da se pohvali: „Boksovao sam sa najboljima“

Mladom Ivanjičaninu ovo je bilo prvo veliko takmičenje pa je osvajanje trećeg mesta izuzetno dobar rezultat na koji je veoma ponosan.

„Konkurencija je bila veoma jaka. U mojoj kategoriji je bilo sedam boksera od kojih su čak trojica reprezentativci Srbije. Boksovao sam u polufinalu protiv Camovića reprezentativca iz BK „Čamok“iz Vrbasa, od koga sam izgubio. On je kasnije i osvojio prvenstvo i postao petostruki prvak države. Sam naš duel nije dugo trajao, u jednom trenutku me udario glavom u nos nakon čega sam počeo obilnije da krvarim, pa je meč prekinut odlukom doktora. Eto, desio se taj peh nažalost, a i pre toga sam imao povređen nos sa jednog od treninga. Svejedno, bilo je ovo za mene vrhunsko iskustvo pogotovo što do sada nisam boksovao na većim takmičenjima. Više sam nego zadovoljan trećim mestom, nastaviću da treniram i truditi se da ostvarujem što bolje rezultate“, kaže za Info Ligu Darko Simović.

Na prvenstvu Srbije u boksu učestvovalo je 75 takmičarki i takmičara iz 41 kluba.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *