Hitna pod video nadzorom

Hitna služba u okviru Doma zdravlja u Ivanjici, dobila je video nadzor. Razlog su povremeni fizički napadi i verbalno maltretiranje zaposlenog radnog osoblja od strane nesavesnih pacijenata, članova njihovih porodica ili pratilaca. Rukovodstvo ove zdravstvene ustanove smatra da će se na ovakav način neželjeni slučajevi svesti na minimum, jer nadzor beleži sve posete hitnoj službi 24 sata dnevno.

IL-Hitna-pod-video-nadzorom-2 Hitna pod video nadzorom

  • IL-Hitna-Sretina-stojanovic Hitna pod video nadzoromIzuzetno smo svesni da je pacijentima koji ovde dolaze i traže pomoć, teško, međutim i sam posao koji obavljaju dežurne ekipe je veoma stresan. Postavljanje video kamera na ulazu u hitnu službu bio je iznuđen korak, jer ne možemo dozvoliti da iko preti zaposlenom osoblju. Apelujem na sve da se maksimalno uzdrže od ovakvih ispada, kako bismo svoj posao obavljali što kvalitetnije – rekla je za portal InfoLIGA dr Sretina Stojanović, direktorka Doma zdravlja.

IL-Hitna-pod-video-nadzorom-3 Hitna pod video nadzorom

Hitna medicinska pomoć je organizaciona jedinica Doma zdravlja Ivanjica koja pruža urgentne medicinske usluge, svakodnevno tokom cele godine. Sastoji se od ambulante sa terenskim ekipama, koje čine lekari, medicinski tehničari, ambulantna vozila i vozači. Služba organizuje zbrinjavanje vitalno ugroženih bolesnika u gradskom i seoskom području.

You may also like...

2 Responses

  1. Miroslav kaže:

    Kako i da ih ne napadaju pacijenti kad se ponasaju kao s……. Kad je pacijent nervozan, uplasen i pod stresom onda mu se obraca blagim i pristojnim tonom sa ciljem da se isti umiri a ne da mu se muka zbog koje je dosao jos dodatno pojaca. Super je ako te kamere snimaju i zvuk, valjda ce ih nekad neko i pregledati.

  2. Info glas kaže:

    Bolje da kupite zimske gume za vozila, i ostali osnovni saniteski materijal koji nemate! Tako bi smanjili broj napada nezadovoljnih pacijenata na neljubazno osoblje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *