Dronom iz vazduha do izuzetnih fotografija

Uroš Jelić i Nikola Ristić iz Ivanjice, sa još par  drugara, već neko vreme uspešno se bave izradom fotografija i video snimaka nesvakidašnjom tehnikom – dronom. Njihovi radovi izuzetnog kvaliteta već su zapaženi širom Srbije, a fotografije i snimci pre svega svog grada, na internetu beleže hiljade lajkova.

Uroš, koji inače studira ekonomiju u Beogradu, na ideju da kupi dron došao je spontano sa svojim prijateljima, a osnovni razlog pored zabave je i da vremenom od tog posla izarade.

  • IL-uroš-jelić Dronom iz vazduha do izuzetnih fotografija“Dron je mali helikopter kojim se upravlja pomoću daljinskog upravljača. Na sebi ima kameru za snimanje i fotografisanje i veoma je atraktivan jer snima iz do sada nesvakidašnje, ptičije perspektive. Postoje različite vrste ove nazovimo bespilotne letelice, u zavisnosti od potreba ali i novca koji ste spremni da izdvojite za njegovu kupovinu. Ovaj koji mi koristimo nije bio jeftin, i najbolji je u klasi za široku upotrebu”, kaže Uroš.

Da bi uopšte mogao da upravlja ovim tehnološkim izumom koji je sve više u upotrebi, Uroš je morao da prođe određene testove kako bi dobio sertifikat za upravljanje dronom. Sada su obučeni za snimanje reklama, kratkih filmova, događaja…

Njihovi kadrovi su postali deo jednog dokumentarca snimanog u Ivanjici, radili su par reklama za privatne kompanije, ali veće poslove tek očekuju.

Video snimci i fotografije Ivanjice napravljeni dronom, uveliko se vrte internetom, a jesenja fotografija vodopada na Moravici iz vazduha ušla je u najuži izbor za najlepšu fotografiju u našoj zemlji.

Jesen-u-gradskom-parku Dronom iz vazduha do izuzetnih fotografija

Jesen u gradskom parku

Fotografije koje Uroš pravi sa svojom ekipom već se mogu videti na mnogim internet stranicama a pogledajte koje smo odabrali za vas.

Golijske-jele Dronom iz vazduha do izuzetnih fotografija

Golijske jele

Ivanjica-nocu Dronom iz vazduha do izuzetnih fotografija

Ivanjica noću

Jankov-kamen-na-Goliji Dronom iz vazduha do izuzetnih fotografija

Golija – Jankov kamen

Jesenji-pejzaž Dronom iz vazduha do izuzetnih fotografija

Jesenji pejzaž

Kameni-most-na-Moravici Dronom iz vazduha do izuzetnih fotografija

Kameni most na Moravici

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *