Evropski unapredili položaj osoba sa invaliditetom

Zahvaljujući aparatu Neurofidbek koji je Dnevni centar za decu ometenu u razvoju nabavio putem donacije 1.100.000 dinara od  Evropskog PROGRES-a (Evropska unija i vlada Švajcarske – zajedno sa Vladom Republike Srbije) uvedene su odgovarajuće terapije za korisnike koje su pokazale fenomenalne rezultate.

  • IL-goran-poledica Evropski unapredili položaj osoba sa invaliditetomKada mi je aparat pokazao nisku temperaturu tela, dobio sam vežbu kako bih je povećao. Bilo je fenomenalno, posmatrao sam i zamišljao razne tople krajeve, prelepe plaže, devojke i na kraju sam upalio sijalicu. To je značilo da sam postigao dobru telesnu temperaturu, mnogo sam se bolje osećao i bio srećniji. -kaže korisnik ove ustanove, Goran Poledica.

IL-aparat-SUNCE Evropski unapredili položaj osoba sa invaliditetom

Neurofidbek omogućava terapeutu kompletnu fiziološku sliku korisnika (EEG, EKG, vlažnost kože, rad srca, telesnu temperaturu, EMG) i kao terapiju postavlja aplikacije kojom korisnik upravlja svojim umom. Ovaj vid terapije predstavlja inovaciju u našoj zemlji, jedina institucija koja ima neurofidbek je Zavod za psihofiziološke poremećaje govora u Beogradu i sada, zahvaljujući EVROPSKOM Progresu  i Ivanjičani.

  • IL-svetlana-glavinic Evropski unapredili položaj osoba sa invaliditetomČitav projekat je bio vredan 2.104.424 dinara i to je samo jedan od mnogih koji je Evropski PROGRES(Evropska unija i vlada Švajcarske – zajedno sa Vladom Republike Srbije) prepoznala i finansira za efikasniji rad sa osobama sa invaliditetom. Prvi projekat smo radili pre sedam godina. ‘’Pokretanje usluge vikend programa-Predah’’ , vredan 10. 000,00 eura, za decu ometenu u razvoju. Tada je bio inovacija a danas živi u velikom broju gradova u Srbiji i podržava ga Ministarstvo za rad i socijalnu politiku. Nakon toga finansirali su ‘’Radionicu za okupacionu radnu terapiju- Sunčev zrak’’ takođe vrednosti oko 10.000,00 eura, obezbeđeni su  razboji za tkanje i šivaće mašine. Radionica danas veoma uspešno radi i proizvodi šalove, kape, staze, prekrivače….-kaže za InfoLIGU Svetlana Glavinić, predsednica Društva za dečiju i cerebralnu paralizu opštine Ivanjica.

IL-suncev-zrak-radionica Evropski unapredili položaj osoba sa invaliditetom

  • IL-slavica-gromovic Evropski unapredili položaj osoba sa invaliditetomUživam dok radim na razboju.Toliko me raduje kada  kupac vidi šal pa me pohvali, oduševi se  kako je lep. Trudim se i slušam sve savete a od prvog džeparca kupicu neku lepu vunicu i mojim najbližima satkaću nešto lepo.-kaže  korisnica Centra, Slavica Gromović.
  • EVROPSKI Progres finansirao je nabavku interaktivne table i Beringer aparata sa 6.000,00 eura. Danas se ovaj parat koristi u Domu zdravlja, potpisali smo sa njima ugovor o javnoj nabavci, i mesečno ga koristi oko 80 mališana sa kojima se radi na koreciji govora.Bukvalno, svi projekti koji su finansirani preko Evropskog Progresa žive i danas i imaju veoma dobru primenu i održivost.-zaklučuje Glavinićeva.

Pokretanje i obuka ličnih pratioca je takođe veoma značaj projekat  gde je 30 stručnih saradnika dobilo uverenja za rad, a obezbeđen je i auto koji osim za potrebe projekta služi i aktivistima Crvenog krsta koji sprovode akcije pomoći na terenu. Evropski Progres(Evropska unija i vlada Švajcarske – zajedno sa Vladom Republike Srbije) finansirala je ovaj projekat sa 15 hiljada eura.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *