Peta sednica u znaku kadrovskih promena

Na petoj sednici lokalnog parlamenta verifikivani su mandati Draganu Zariću iz GG’’Milomir Zorić’’(umesto Miladina Božovića) i Vladimiru Radonjiću iz SNS-a koji je zamenio Novaka Removića imenovanog za vd direktora Centra za socijalni rad.

Odbornici su usvojili i Plan generalne regulacije Ivanjice i Bukovice kao i delova naseljenih mesta Sveštica, Bedina Varoš, Šume, Dubrava, Prilike i Radaljevo. Plan obuhvata površinu od 1.977 hektara, u kojoj je formirano 25 celina. U granicama plana živi 19.006 stanovnika.

Odbornicima je izložen i Program mera podrške za sprovodjenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za područje terotorije opštine Ivanjica. Tom prilikom rečeno je da do kraja godine poljoprivrednici mogu konkurisati za regresiranje nabavke motornih prskalica, leđnih atomizera, i motornih kosilica-trimera za šta je namenjeno 5,5 miliona dinara.

Učeničke stipednije dobilo je 5 učenika i 51 student.

Takođe je podršku dobila i odluka o  ukidanju matičnih područja na terenu, odnosno u mesnim zajednicama. Čitavo područje opštine svodi se sada na jedno, čije će sedište biti u Ivanjici. Prethodnom odlukom ukinute su mesne kancelarije i radna mesta šefova ovih kancelarija. Izglasana je  Komisija za planove opštinske uprave i imenovan  Savet za budžet i finansije kao i Savet za kadrovska, administrativna i mandatna pitanja.

Na petom zasedanju lokalnog parlamenta imenovani su novi upravni i nadzorni odbori:

Turističke organizacije Ivanjica, biblioteke ’’Svetislav Vulović’’, Doma kulture,   Doma učenika, predškolske ustanove ’’Bajka’’. I školski odbor ivanjičke ’’Gimnazije’’ dobio je nove kadrove.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *