Poražavajuće

Zabrinavajuća slika Srbije. Ljudi sa fakultetskim diplomama posao traže putem oglasa okačenih na bandere! Jedna profesorka srpskog jezika iz Ivanjice bila je primorana na takav potez. Nažalost, nije jedina koja pokušava da obezbedi egzistenciju dok ne stignu “bolji dani”.

Prema podacima od pre tri meseca, u Ivanjici je bilo 4.190 nezaposlenih, od toga fakultetsku diplomu poseduje njih 184-ro, sa višom i visokom školom ih je 185, srednje obrazovanje ima 949 prijavljenih, trogodišnju školu 1.103, polukvalifikovanih je 86, sa petim stepenom stručne spreme ima ih šestoro, a čak 1.167 ih je bez škole.

Ohrabrujući su najnoviji podaci koji stižu iz Nacionalne službe zapošljavanja.

U prvih 10 meseci ove godine, sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje uspelo je da se zaposli više od 220.000 lica, što je za šest odsto više nego u istom periodu prošle godine. Trenutno je u zemlji 686.000 nezaposlenih, a već nekoliko meseci ta cifra je ispod 700.000.

You may also like...

1 Response

  1. Harry kaže:

    Sta li ima da nam kaze SNS vojska na ovo koliko nam dobro ide? Evo i mene je sramota koliko nam dobro ide sto bi rekao nas otac nacije!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *